Otepää ümbruse hotellid valmistuvad suusaässade peatseks saabumiseks

, reporter Otepääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karupesa hotellis peatuvad teiste seas ka rahvusvahelise suusaföderatsiooni liikmed.
Karupesa hotellis peatuvad teiste seas ka rahvusvahelise suusaföderatsiooni liikmed. Foto: Ülle Kübarsepp

Alates 1999. aastast peetakse Otepääl murdmaasuusatamise MK-etappe. Nendega seoses on paljudel hotellidel kujunenud välja oma kindel klientuur.


Pühajärve puhkekeskuse hotellis peatuvad suurvõistluse aegu Norra, Saksamaa ja Rootsi võistkonnad ja reporterid.



Samuti toimub Pühajärvel võistluste ühe osana traditsiooniline Eesti Suusaliidu korraldatav pidulik vastuvõtt sportlastele, sponsoritele ja korraldajatele.



Kuigi hotell on suurürituste aegu juba aastajagu ette broneeritud, mõeldakse seal eelkõige traditsioonilisele perepuhkust nautivale seltskonnale.



«Lisaks Otepää-Kääriku pikale suusarajale tegime ise paari kilomeetri pikkuse  suusaraja, mis algab otse meie jõusaali akende alt. Saab laenutada ka korraliku suusavarustuse,» tutvustas puhkekeskuse võimalusi ASi Pühajärve Puhkekeskus juhatuse liige Indrek Vähi.



«Kui lund on rohkem olnud, oleme teinud veel jõusaali akna alla 30–40-meetrise kelgumäe lastele. Vanemad saavad väikesel suusaringil suusatada ja lapsed sel ajal turvaliselt akende all kelgutada. Avatud on ka uisuväli,» lisas Vähi.



Kääriku puhke- ja spordikeskus


Puhke- ja spordikeskuse majutusjuhi Liis Josua sõnul peatuvad nende hotellis  suurvõistluse aegu nende riikide suusakoondised, kellel võistkonnad väiksemad. Näiteks Tšehhi Vabariik, Ameerika Ühendriigid, Slovakkia ja Türgi. Käärikul peatuvad ka meeskondade määrdetiimid ning Eesti Rahvusringhäälingu reporterid.



Traditsiooniliselt kaasatakse Otepää suusaradade turvamiseks Eesti kaitseväelasi, kes samuti Käärikul ööbivad. Nende käsutuses on majutusmajad ja spordihoone.



Puhke- ja spordikeskuse hotellis on 102 voodikohta ning vanades majutusmajades ja spordihoones kokku 104. Kääriku suusarajad on puhkepäeviti väga rahvarohked. Kes hotellis ei ööbi, saab väikese tasu eest ennast seal siiski pesta.



Karupesa hotell


«Meie hotellis peatuvad traditsiooniliselt Soome võistkonna suusatajad ning rahvusvahelise suusaföderatsiooni liikmed,» selgitas hotelli vastuvõtu- ja müügijuht Kerli Tominga.



«Kahjuks viimased aastad pole Smirre sviidis suurvõistluse aegu sviidi nimekaimu, Vladimir Smirnovi, näha olnud,» nentis ta.



2007. aastal renoveeritud hotell asub suusastaadioni vahetus läheduses, majutuskohti on kokku 73.



Tehvandi külalistemaja


Külalistemaja ehk niinimetatud Pentagon mahutab 69 inimest. See asub suusastaadioni vahetus läheduses. Tehvandil on majutatud korraldajad ning Venemaa koondis.



Suusapidustuste aegu on suletud Tehvandi vaateplatvorm, mis asub suusahüppemäe kompleksis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles