Lamamiskontsert Viljandis juhatas sisse Tuulikki Bartosiki kontsertreisi

LEPM
Copy
Tuulikki Bartosiki lamamiskontsert Viljandis Pärimusmuusika Aidas.
Tuulikki Bartosiki lamamiskontsert Viljandis Pärimusmuusika Aidas. Foto: Ako Lehemets

Rahvusvahelise haardega Eesti akordionist Tuulikki Bartosik esitleb oma sooloplaati “Torm veeklaasis”. Eile toimus meditatiivne lamamiskontsert Viljandis, ees ootavad veidi hoogsamad etteasted täna Tartus, neljapäeval Võrus ja reedel Tallinnas. Tartus ja Võrus lööb kaasa ka mandoliinimängija Villu Talsi.

"Viljandi lamamiskontsert oli minu jaoks uus ja värskendav kogemus. Taipasin, et vajan ka ise plaadi sõnumit - olla hetkes kohal ja tulla oravarattast välja. Sain keskenduda muusikale ja loodan, et suutsin pakkuda avarust ja rahu ka publikule," sõnas Tuuliki Bartosik. Eripärasest formaadist tulenevalt toimus kontsert ühes jutis ilma aplauside ja vahejuttudeta, lugude vahele mängiti metsa- ja merehelisid.

Tänasel kontserdil Tartus Erinevate Tubade Klubis tõotab õhkkond tulla siiski veidi hoogsam, sest kaasa lööb ka mandoliinimängija, Tuulikki sõber ja kunagine õpilane Villu Talsi. "Kindlasti plaanin avada rohkem lugude tausta - mis emotsiooni või elukogemuse pealt üks või teine pala on sündinud," lisas Bartosik.

Mandoliinimängija Villu Talsi teeb kaasa ka neljapäeval, 7. novembril toimuval kontserdil Stedingu majas Võrus. Kontsertreis lõppeb reedel, 8. novembril Tallinnas, Erinevate Tubade Klubis. Seejärel ootavad ees uue plaadi esitluskontserdid teistes riikides.

"Torm veeklaasis" on Tuulikki Bartosiki teine sooloplaat. Plaadil kõlab pärimusest inspiratsiooni saanud omalooming. Väike sissevaade Tuulikki Bartosiki muusikamaailma avaneb siit.

Tuulikki Bartosik on pannud aluse Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia pärimusmuusika erialale, kutsunud ellu ja juhendanud noorte ja laste rahvusvahelisi etnolaagreid ning lükanud käima naisakordionistide koostööprojekti Accordionesse. Ta on Eesti ainus rahvusvahelist karjääri tegev akordionist ja üks väheseid enda lugusid esitavaid akordionimängijaid maailmas, kel rahvusvaheline plaadileping. Kriitikud on esile toonud tema elavat ja improvisatsioonilist mängustiili. Näiteks viimases maailmamuusikaajakirjas Songlines nimetati Tuulikkit hetkel üheks dünaamiliseimaks akordionimängijaks maailmas ja kiideti tema ilmekat esinemisstiili – akordion oleks Tuulikki käes nagu elus, kopsudega hingav olend.

Plaadi "Torm veeklaasis" eesootavad esitluskontserdid toimuvad:

    6. novembris kell 19 Tartus Erinevate Tubade Klubis, külaliseks mandoliinimängija Villu Talsi

    7. novembril kell 19 Võrus Stedingu majas, külaliseks mandoliinimängija Villu Talsi

    8. novembril kell 19 Tallinnas Erinevate Tubade Klubis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles