Hariduslike erivajadustega õpilaste koolid saavad üle 15 miljoni euro ehituseks ja remondiks

LEPM
Copy
Peaminister Jüri Ratas Võru Järve koolis.
Peaminister Jüri Ratas Võru Järve koolis. Foto: Jürgen Randma

Valitsus kinnitas täna hariduslike erivajadustega õpilastele suunatud põhikoolide õppehoonete investeeringute kava toetuse mahuga 15,6 miljonit eurot.

„Selle rahaga toetame neid lapsi, kes kõige rohkem tuge vajavad, et nad saaksid õppida just neile sobivas keskkonnas,“ selgitas haridus- ja teadusminister Mailis Reps. Reps märkis, et toetus on suunatud eelkõige just nende laste õpetamise toetuseks, kelle õpikeskkond vajab mahukamaid investeeringuid ning siinkohal on riigi tugi väga oluline.

Kavas on Pärnu Päikese Kooli, Tallinna Tondi Põhikooli, Tartu Kroonuaia Kooli ja Võru Järve Kooli õppehoonete ehitus- ja korrastustööd.

Toetus aitab viia hariduslike erivajadustega õpilastele suunatud põhikoolide õppehooned vastavusse muutunud õpilaste arvuga ning muudatustega koolivõrgus. Investeeringud aitavad tagada igas maakonnas hariduslike erivajadustega õpilastele suunatud õppe kättesaadavust nüüdisaegses õppekeskkonnas.

Finantseeringuga toetab riik omavalitsusi hariduslike erivajadustega õpilaste õppe korraldamises.

Toetus sisaldab nii riigi kui Euroopa Liidu toetust ning sellele lisanduvad abikõlbmatud kulud. Toetust antakse meetme „Koolivõrgu korrastamine” tegevuse „Koolivõrgu korrastamise käigus toimuv jätkusuutlike koolide kaasajastamine” raames. Investeeringute kava raames rahastatavad projektid toetavad Ühtekuuluvuspoliitika rakenduskava prioriteetse suuna eesmärgi saavutamist. Tegevust toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles