Pidulikele kontsertidele võivad minna kõik

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Mullune Võrumaa aasta isa Jaan Randvere oma järeltulijatega.
Mullune Võrumaa aasta isa Jaan Randvere oma järeltulijatega. Foto: Tomi Saluveer

Isadepäevaga seoses antakse mitmel pool üle aasta isa tiitel. Kui Võrumaal valitakse maakonna aasta isa, siis Valga maakonnas selgub eriti väärikas isa igas omavalitsuses eraldi. Põlvamaal aga tiitlisaajat tänavu ei valitagi.

Valga valla aasta isa kuulutatakse välja tänasel kontserdil Hargla maakultuurimajas. Pidulikul sündmusel esinevad Hargla kooli õpilased, Hargla maakultuurimaja show-tantsugrupp ja Puka kultuurimaja meesansambel.

Homme on järg Otepää valla käes. Seal leiab aasta isa tunnustamine aset Sangaste kultuurimajas. Esinevad Otepää valla isetegevuslased ja lapsed.

Tõrva valla aasta isa hõigatakse välja isadepäeval Tõrva kirik-kammersaalis. Esineb Liivimaa noorteorkester, kuhu kuuluvad Tõrva, Valga, Valka, Antsla ja Karksi-Nuia muusikakooli õpilased, vilistlased ja õpetajad. Orkestrit juhatavad José Antonio Page Ramírez ning Anton Kogan.

Samuti selgub pühapäevasel tähtpäeval Võru kultuurimajas Kannel Võrumaa aasta isa. Kontserdil «Nagu õhku vajan sind!» esineb Võru muusikakooli lastekoor Ristik. Dirigendid on Kersti Juurma ja Maire Nirk, kontsertmeister Piret Rips-Laul.

Samuti esineb koor Tempera, mille dirigent on Signe Rõõmus. Solist on Hella Kasuk, kitarril musitseerib Andres Jukk. Veel esineb kapell Kannel. Kontserti juhib Ingrid Välbe.

Põlvamaal tänavu aasta isa ei valita. «Meil käib see üle aasta: ühel aastal valime aasta ema ja teisel aasta isa. Tänavu oli aasta ema kord ja järgmine aasta isa selgub juba tuleval aastal,» selgitas Naiskodukaitse Põlvamaa ringkonna instruktor Karin Kivi.

Eesti aasta isa tiitel antakse üle pühapäeval Tallinnas Estonia kontserdisaalis. Eesti aasta tähtsaimale isadepäevakontserdile võivad minna kõik huvilised.

«Eraldi kutseid ei saadeta kellelegi. Kontserdile on kõigil vaba ja tasuta sissepääs,» kinnitas naisliidu peasekretär Maret Kaarma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles