Kalamüüja haihtus laenuks võetud rahaga

Tiit Loim
, reporter
Copy
Rääbised. Foto on illustratiivne.
Rääbised. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Suvi läbi Peipsi kala müümas käinud mees võttis kliendilt laenu, mille lubas paari päeva pärast tagastada. Enam ta aga välja ei ilmunud.

Otepää vallas Vaardi külas elav Hilja ütles, et mees tõi talle ja abikaasale kala kogu suve. «Tõi kala. Ise kaalus ära, andsime raha ja kõik oli korras. Naabritele tõi samuti kala. Tema ise vist kalamees ei ole, aga müüb kala, mis kalamehed püüavad. Vahel oli tal suitsukala, vahel värsket. Viimasel korral oli rääbist.»

Umbes kuu tagasi palus mees aga laenuks 400 eurot ja lubas paari päeva pärast tagastada. Et siiani polnud probleeme esinenud, ei osanud Hilja midagi kahtlustada ja laenaski raha. «Ütles, et tal on nii vaja. Et tal 1600 eurot on omal ja 400 puudu, kas saame laenata. Keegi pidi odavalt müüma külmutusautot. Et temal on seda vaja kala transportimiseks. Muidu ma ei ole kunagi nii kergeusklik olnud. Aga ta ütles: «Kohe toon tagasi, olge kena, mul on nii väga vaja.» Lubas veel vanamehele pudeli konjakit, maru hea jutt oli.»

Enam mees aga välja ei ilmunud ja tema kontaktandmeid naisel pole. Peamine, mida naine teab, on, et ta rääkis hästi eesti ja vene keelt, ütles enda Leo ja sõitis rohelise «piruka» tüüpi väikekaubikuga. Mees tulevat Peipsi äärest ja oli lühemat kasvu, umbes 60-aastane ja pigem jässaka kehaehitusega. «Muidugi oleme lollid, iseennast süüdistan,» tõdes naine.

Hilja teada tõi mees külas kala kolmele perele ja teisi seal külas tüssatud pole. Politsei poole naine pöördunud pole ja jagas infot nüüd ajalehega, et teisi võimalikke ohvreid hoiatada. «Kui ma midagi ei tea, mis ma siis politsei poole pöördun.»

Hiljuti külastas Valgat olematut liha müünud mees, aga olles näinud tema pilti, ütlesid nii Hilja kui abikaasa ja naaber, et nende juures käinud mees olnud jässakam. 

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk ütles, et juhtumiga asus tegelema piirkonnapolitseinik, kes võtab prouaga ühendust. «Uurime lähemalt temalt, mis juhtus ja püüame selgitada, millega tegu ning kas kellelegi on mingit laadi ohtu. Hetkel teisi selliseid teateid meile laekunud ei ole.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles