Võru spordikeskuses peeti laupäeval 10. Uma Meki suurlaata, kus osales üle saja, peamiselt Lõuna-Eestist pärit väiketoidutootja ja kohaliku toidu töötleja.
PILDID: Uma Mekk meelitas Võrru kohaliku toidu järele
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uma Meki juubeli puhul anti välja ka eesti ja inglise keeles võrokeste retseptiraamat
«Võrumaa parimad palad». Võrumaa taluliidu koostatud retseptiraamatus on üles tähendatud Vana-Võromaa talunike ja ettevõtjate ehedad maitsed. Raamatu kooostas Marika Parv, inglise keelde pani selle ümber Võrumaa juurtega Leila Smithson.
UMA MEKK on Vana-Võromaa toidukaubamärk, mis esindab ligi 120 väiketootjat ja 300 toodet või menüüd Lõuna-Eestist. Märk antakse tunnustuse ja kvaliteedi näitajana tublidele toidutootjatele. Eeltingimuseks on, et toode on kõrge kvaliteediga, valmistatud vähemalt poolenisti kohalikust toormest, vaba GMO-dest ja E-ainetest ning lähtub kohalikust meelelaadist ja toidukultuurist.