LUGEJA KIRJUTAB: kirikud avasid uksed, inimesed südamed

Priit Põiklik
Copy
Rasmus Juhanson
Rasmus Juhanson Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Meie väike muusikute grupp musiteeris suvel Eesti kirikutes. Meil oli 25 vabatahtliku annetuse võimalusega heategevuskontserti, millega juhtisime tähelepanu Türi koolipoisi Rasmus Juhansoni taastusravi vajadusele.

Rasmusega juhtus eelmisel suvel õnnetus, mille tulemusena on ta liikumisvõimetu. Taastusravi jätkub, Rasmus teeb edusamme ja ema sõnul jätkab ka kooliteed.

Klassikalise repertuaariga kontsertidel laulsid sopranid Moonika Helme, Ragne Saul, Merje Parts, flötist Anne Jalakas, baritonid Kristians Krievans (Läti) ja Harald Jürgen Weiler, orelil saatis neid organist Anneli Merelaid.

Teiste seas toimusid kontserdid Rasmuse toetuseks ka Laatre, Sangaste ja Urvaste kirikus.

Oleme väga tänulikud koguduste õpetajatele, organistidele, töömesilastele ja teistele kogudusega seotud inimestele selle võimaluse eest. Sügava kummarduse teeme Puhja kiriku organistile Miina-Liisa Kuusemaale, kes oli meie ettevõtmise igakülgne toetaja.

Korraldasime ühe kontserdi ka Lätis Riia Püha Gertrudi kirikus.

Heategevuskontsertide käigus sõitsime läbi üle 4500 kilomeetri. Kui Riia juurde lisada, tuleb kilomeetreid üle 5000. Kogusime annetajate abiga 2345 eurot, mida ei ole just palju, sest meie kontsertidel käis rahvast kuidas kuskil – vahel mõni inimene, aga enamasti ikka 30, mõnel pool 50 kuulajat.

Levitasime ka Rasmuse pangakonto numbrit ja mõnigi inimene kinnitas meile, et annab oma võimalustele vastava panuse ülekandega.

Oleme annetussumma üle kandnud Rasmuse pangakontole. Kellel on veel võimalus ja soov Rasmust toetada, siis palume seda teha tema pangakontole EE552200221024367692 (Rasmus Juhanson).

Meil on siiralt hea meel, et Eestis leidub nii palju armsaid inimesi ja kogudusi, kes uksed ja südamed avasid ning meid kuulama tulid või meie ettevõtmisele kaasa aitasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles