Võru vald korraldab lumetormi kriisiõppuse

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Teehooldusmasin Võru vallas.
Teehooldusmasin Võru vallas. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Võru vallas algab esmaspäeval kolmepäevane kriisiõppus, mille jooksul harjutatakse valmisolekut lumetormi tõttu tingitud hädaolukorra lahendamiseks ning inimeste ja ettevõtete abistamist.

Vallavalitsuse teatel kasutatakse õppuse ajal igapäevases kasutuses olevaid kanaleid, sealhulgas valla infotelefoni, mis võib seetõttu olla tavapärasest rohkem hõivatud. Õppuse ajal jätkub vallavalitsuses inimeste tavapärane teenindamine, kuid välistatud pole väiksemad viivitused.

Vallavanem Kalmer Puusepa sai Võru vald oktoobritormis tugevalt kannatada ning üle käinud maru tõi välja ka kitsaskohad. «Vallavalitsus vaatab nüüd üle kõigi meie allasutuste võimalused, et luua valmidus kõige vajaliku osas,» lausus Puusepp sel nädalal volikogus.

Eelkõige on vajadus elektrigeneraatorite järele, mis võimaldaks vallal oma jõududega olulisematel tarbijatel kriisiolukorras vajalikud süsteemid käigus hoida. «Kõigepealt on vaja selgeks teha, mida on vaja kriisiolukorras teha, mida on tarvis osta ja siis vaatame, mis see kõik maksab,» sõnas vallavanem.

Lumetormi kriisiõppuse planeeris vallavalitsus oma tööplaani tänavu kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles