Abilinnapeast sai orienteerujate pealik

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
RMK orienteerumispäevakute projektijuht Mait Tõnisson (vasakult), orienteerumisliidu juhatuse liikmed Rein Zaitsev, Jüri Joonas, Sven Oras, Sixten Sild, Karli Lambot ja Lauri Leppik ning liidu tegevjuht Maret Vaher. FOTO: Timo Kudre/Eesti Orienteerumisliit
RMK orienteerumispäevakute projektijuht Mait Tõnisson (vasakult), orienteerumisliidu juhatuse liikmed Rein Zaitsev, Jüri Joonas, Sven Oras, Sixten Sild, Karli Lambot ja Lauri Leppik ning liidu tegevjuht Maret Vaher. FOTO: Timo Kudre/Eesti Orienteerumisliit Foto: Timo Kudre/Eesti Orienteerumisliit

Eesti Orienteerumisliit valis üldkogul endale uue presidendi ja juhatuse järgmiseks kaheks aastaks. Nelja-aastase valitsemisperioodi järel loovutas senine president Meelis Mälberg orienteerumisklubist Peko koha Sixten Sillale orienteerumisklubist Võru.

Sixten Sild on ka ise kunagine tipporienteeruja. Tema esimene treener oli Toivo Kotov Valgamaalt. Eesti meistrivõistlustel on Sild võitnud 51 medalit, sealhulgas 35 kulda ning Nõukogude Liidu meistrivõistlustel kulla, hõbeda ja pronksi. 1990. aastal saavutas Sild Nõukogude Liidu koondises üliõpilaste maailmameistrivõistluste pronksmedali. 1991. aastal võitis ta aga orienteerumisjooksu maailmameistrivõistlustel pronksi. 2013. aastast on Sild Võru abilinnapea. Tipptasemel orienteerujad on ka tema abikaasa Sarmite ning pojad Timo ja Lauri.

Orienteerumisliidu juhatuse valiti veel Karli Lambot, Lauri Leppik (TAOK), Jüri Joonas (OK Võru), Taivo Timmusk (HOK), Jonatan Karjus (OK Võru), Sven Oras (OK Ilves) ja Rein Zaitsev (OK Peko).

Liidu lähiajad suurimad väljakutsed on kahe tippvõistluse heatasemeline korraldamine. 2020. aastal toimuvad Lääne-Virumaal Euroopa meistrivõistlused orienteerumisjooksus ning 2021. aastal Käärikul suusaorienteerumise MM-võistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles