Puhkpilliveteranid toovad sügisesse särtsu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Emeriitbrass kutsub sügisõhtut veetma puhkpillimuusika saatel.
Emeriitbrass kutsub sügisõhtut veetma puhkpillimuusika saatel. Foto: Mall Kullamaa

Traditsioonilise koosseisuga puhkpillikvintett Emeriitbrass annab reedel kontserdi Tartus, Sisevete Saatkonnas.

Kollektiivi kuuluvad Jaan Tilgar (1. trompet), Enno Tubli (2. trompet), Tarmo Leheste (metsasarv), Tõnu Pari (eufoonium) ja Sigrid Vaher (tuuba).

Kõik muusikud on mänginud aastakümneid Tartu Ülikooli legendaarses puhkpilliorkestris Popsid. Kuigi ansambli liikmete keskmine vanus on üle 50 aasta, jagub mängulusti küll ja küll – ikka seniks, kuni huul ei värise!

Enno Tubli sõnul lahkuti Popsidest, sest mingil hetkel pidi andma võimaluse noortele. «Aga kaua sa ikka mängimata oled. 2015. aasta detsembrist teeme proove, esineme ja tunneme muusikast ning heast seltskonnast rõõmu.»

Elukogenud muusikutena valitakse tema sõnul ikka repertuaar, mis endale meeldib ja on piisavalt põnev. «Alguses oli meil plaan mängida Saksa ja Austria šlaagreid, õllemuusikat. Igavaks läks. Ja siis avastasime Inglismaalt noore arranžeerija Sebastian Skelly, kelle looming meile meeldib.»

Samas nentis trompetimängija, et see repertuaar pole päris lihtne: tuleb harjutada ja mõnigi pala pole neile veel

jõukohane. Reedesel kontserdil on aga põhiline repertuaar siiski temalt. «Loodame, et ka publikule meeldib see valik. Sekka esitame ka tuttavaid meloodiaid.»

Kontsert toimub kahes osas. Avatud on ka baar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles