Küsitlus: käes on aasta pimedaim aeg. Kuidas see võimalikult valutult üle elada?

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Rudo Lilleleht
Rudo Lilleleht Foto: arhiiv

Rudo Lilleleht, õppejuht

«Mälumäng on selleks väga hea ajaviide. Ja üleüldse on sügis ja talv teadmiste korjamise aeg. Neid saab juurde hankida ka teleri vahendusel. Väga hea võimalus selleks on näiteks saade «Kuldvillak», mis nüüd õnneks tagasi ekraanil on.»

Ene Kaas

Arhiiv

Ene Kaas, rahvamaja juhataja

«Tehke käsitööd, laulge ja tantsige! Siis läheb pime aeg kiirelt mööda.»

Ester Karuse

 
Ester Karuse  Foto: Arvo Meeks

Ester Karuse, Riigikogu nõunik

«Eks see ole tõesti aasta vastikuim aeg. Tuleb leida mingi tegevus, mis endale meeldiv ja teistele kasulik. Näiteks eelmisel aastal käisin just siis abipolitseinikuna patrullimas: põhiliselt Valga keskväljakul. Sel aastal ma seda teinud pole, eks ka sellepärast, et olen nüüd tööl Tallinnas. Pärast tööd veedan tihti aega jõusaalis.

Võiks käia kinos, veeta aega jõuluootuses. Paned laual küünla põlema ja kohe läheb õdusamaks. Ja küll see tali ka tuleb: lumi tuleb maha ja ilm muutub valgemaks.»

Iina Kalbri

Arvo Meeks

Iina Kalbri, õpetaja ja koolitaja

«Võiks valmistada vürtsikat aasiapärast toitu. Näiteks Rimi kaupluste Aasia osakonnas on päris hea valik. Just tegime kokandusklubis õpetajatega kimchi’t. Koos kokkamine aitab sügisnoru vastu kõige paremini ja vürtsikas toit teeb ka seest soojaks.

Väärtustan väga Eesti kööki, aga kuna jõulud on kohe tulemas, siis võiks praegu just midagi kergemat süüa ja ühtlasi teha kõhus ruumi meie väga headele, kuid rammusatele Eesti toitudele.»

Meelis Kivi
Meelis Kivi Foto: Arvo Meeks

Meelis Kivi, militaarteemapargi juht

«Pime aeg on ka omamoodi ilus. Tuleb aga uskuda, et varsti läheb valgemaks. Eestlasi ongi see usk elus hoidnud. Sellega on nagu vabadusega: uskusime, et see tuleb ja tuligi. Nii on ka valgusega: ega seegi tulemata jää.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles