Baltimaade regionaalministrid külastasid Valgat

LEPM
Copy
Baltimaade regionaalministrid külastasid Valgat.
Baltimaade regionaalministrid külastasid Valgat. Foto: Valga vallavalitsus

Täna tutvusid Valga linnaga Eesti, Läti ja Leedu regionaalministrid. Ministreid oli vastu võtmas vallarhitekt Jiri Tintera, kes tutvustas neile Valga linna tähtsamaid objekte, kirjutab Valga vald Facebookis.

Tintera rääkis ministritele põgusalt Valga ajaloost ning sellest, millised plaanid on tulevikuks. „Hetkel on meil linnas palju tühjalt seisvaid maju. Üritame elu koondada rohkem kesklinna ning lammutada neid hooneid, mis on seisma jäänud ja seetõttu lagunema hakanud,“ rääkis ta.

Juttu tuli ka uuest keskväljakust, selle ehitamisest ja üldisemalt väikelinnade muredest ja rõõmudest.

Kohtumisel osalesid:

Eesti delegatsioon:

Eesti riigihalduse minister Jaak Aab, ministri nõunik Risto Kask ning rahandusministeeriumi regionaalvaldkonna asekantsler Kaia Sarnet, regionaalarengu osakonnajuhataja Priidu Ristkok ja nõunik Kadri Jushkin, regionaalhalduspoliitika osakonnajuhataja Mart Uusjärv ning planeeringute osakonnajuhataja asetäitja Tiit Oidjärv.

Läti delegatsioon:

Läti keskkonna- ja regionaalarengu minister Juris Pūce, ministri nõunik Madars Lasmanis, regionaalpoliitika osakonna juhataja ja asekantsleri kohusetäitja Raivis Bremšmits ja reformiüksuse juhataja Arnis Šults.

Leedu delegatsioon:

Leedu siseministeeriumi aseminister Tautvydas Tamulevičius, avaliku halduse ja kohaliku omavalitsuse poliitika grupi vanemnõunik Paulius Skardžius ja regionaalpoliitika grupi juhataja Rasa Tamulevičiūtė.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles