Võrumaalased on mures: maakonda võib ainult kuus apteeki jääda

LEPM
Copy
Võru Kagukeskuse Südameapteegis saab end vaktsineerida lasta.
Võru Kagukeskuse Südameapteegis saab end vaktsineerida lasta. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Võrumaalased on mures ravimite kättesaadavuse pärast peale apteegireformi, kuna maakonna 14 apteegist jääks järgi vaid kuus - seetõttu pöördus SA Võrumaa Arenduskeskus selguse saamiseks sotsiaalministeeriumi poole.

Vallajuhtide sõnul jäävad vastuseta küsimused, milline on proviisorite huvi ja võimekus asendusapteeke asutada, kas leidub personali, kust leitakse investeeringuteks vajalikud vahendid ja millised on uue süsteemi töölehakkamiseks vajalikud ajaraamid.

Võru maakonnas, kus elab enam kui 35 000 elanikku, on praegu 14 apteegist nõuetele vastavaid üksnes kuus. Arusaadavalt ei pruugi Võrumaal olla sedavõrd atraktiivne ettevõtluskeskkond võrreldes suurlinnadega nagu Tallinn ja Tartu, märkis Võrumaa Arenduskeskus lõppeval nädalal ministeeriumile saadetud kirjas.

Ajakirjanduses on käsitletud apteegireformi teemat küllaltki põhjalikult ning reformi praegune seis on mõnevõrra arusaamatu, kuna teadaolevatel andmetel üle kogu Eesti ei vasta nõuetele umbes 300 apteeki. See on üle poole apteekidest, kuid samas ei ole väidetavalt praeguseni omanikku vahetanud ükski mittevastav apteek, kirjutas ühendus.

Kuus apteeki ei ole Võru maakonna jaoks piisav, et tagada elanike jaoks mõistlikul tasemel ravimite kättesaadavus. Kuna puudub kindlus, kuidas tagada ravimite kättesaadavus maakonnas ka viie kuu pärast, siis soovib keskus teada, kas on leitud lahendus probleemidele, mis kaasnevad omandipiirangute nõuetele mittevastavate apteekide võimaliku sulgemisega järgmise aasta aprillist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles