Tänavune gripihooaeg sai alguse Võrust

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Võrus sai sel sügisel end gripi vastu vaktsineerida esimest korda ka apteegis. Sellest hoolimata on linnas registreeritud esimesed haigestumised.
Võrus sai sel sügisel end gripi vastu vaktsineerida esimest korda ka apteegis. Sellest hoolimata on linnas registreeritud esimesed haigestumised. Foto: Tomi Saluveer

Võru Kesklinna kool on sel aastal esimene koht Eestis, kus hakkas levima gripiviirus. Avastatud B-gripi viirus kannab nime Victoria ning selle tüvi on olemas ka tänavuses gripivaktsiinis. Aeg näitab, kas Võru gripipuhang jääb lokaalseks või hakkab laiemalt levima.

«Võrumaa on praegu Eestis tõesti ainus koht, kus oleme tuvastanud gripiviiruse,» rääkis terviseameti gripikeskuse peaspetsialist Olga Sadikova. «Elame-näeme, kas gripp piirdub ainult selle asutusega või hakkab mujalgi levima.»

Kui B-gripp kutsub Sadikova sõnul esile puhangu ainult ühes asutuses ega lähe nüüd Võru koolist edasi, võib juhtuda, et puhang selleks korraks lõpeb. Täpsed andmed kooli gripipuhangu kohta saab teada täna õhtuks, pärast terviseameti laboriuuringute tulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles