Mulgimaa uhkuse tiitli pälvis juurte otsija

Copy
Mulgi kultuuri instituudi juhataja Ave Grenberg õnnitleb Tõrva kirik-kammersaali tegevjuhti Ilmar Kõverikku Mulgimaa uhkuse austava nimetuse saamise puhul. Vello Jaska
Mulgi kultuuri instituudi juhataja Ave Grenberg õnnitleb Tõrva kirik-kammersaali tegevjuhti Ilmar Kõverikku Mulgimaa uhkuse austava nimetuse saamise puhul. Vello Jaska Foto: Vello Jaska

Mulgi konverentsil Mustla rahvamajas kuulutati tänavuseks Mulgimaa uhkuseks Tõrva kirik-kammersaali kauaaegne tegevjuht Ilmar Kõverik.

Tunnustatu eestvedamisel on Tõrva kandis teoks saanud loodusfestivalid «Las jääda ükski mets».

Samuti on ta korraldanud hulga kohtumisi sarjas «Juured. Tuntud inimesi Helme kihelkonnast». Ka kontserte ja näitusi, mis tänu talle kirik-kammersaalis ja mujal kodukandis teoks saanud, on samuti aukartust äratav hulk.

«Võime olla Mulgimaa üle uhked. Hoidkem ja edendagem oma kodukohta!» sõnas Ilmar Kõverik tunnustussündmustel.

Koos heitsid mulgid ka pilgu möödunule ja seadsid sihte edaspidiseks. Seda kõike lähtuvalt seekordse konverentsi üldmõttest, mille ütles Eesti Vabariigi presidendina välja Mulgi kultuuri instituudi patroon Toomas Hendrik Ilves: «Mis tõi meid siia, ei vii meid enam edasi.»

Sedapuhku esindas riigivõimu riigihalduse minister Jaak Aab, kes nentis, et temagi on pärit Mulgimaalt Taageperast. «Mulgid on alati olnud töökad, kultuurilembesed ning ühtehoidvad. Ühisel nõul ja jõul on võimalik palju olulisi asju korda saata. Päevakorral olev Mulgi külastuskeskuse rajaminegi on kindlasti mulkide ühiste jõupingutustega tehtav,» oli minister veendunud.

Mulkide töökust ja nutikust rõhutas ka ajalooõpetaja ja Mulgimaa ajaloonäituse kokku panija Maile Kreevs. Tema sõnul pani paljude mulkide rikkusele aluse lina, millel oli tänu suurele nõudlusele kõrge hind.

ASi Cleveron juhataja Arno Küti kinnitusel viib tänapäevalgi arukus sihile. Oluline on mõelda oma peaga, teha oma kätega ja mitte alla anda. Selleni jõudsid oma sõnavõtus ka Mulgimaa Väiketootjate Liidu esindajad Indrek Palu ja Lauri Vaiksaar.

Konverentsi toetasid Tõrva, Mulgi ja Viljandi vald, maaeluministeerium ning rahvakultuuri keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles