Helkurkõnd toob inimesed tänavatele

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Helkurkõnd kaks aastat tagasi Valgas
Helkurkõnd kaks aastat tagasi Valgas Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Sellelgi aastal korraldavad abipolitseinikud ühes politseinike ja maanteeametiga üle Eesti ennetusürituse «Helkuriga sõbraks», millega igaüks saab anda panuse oma kodukandi naabri, tuttava või teiste elanike nähtavaks tegemisel.

Ennetusüritus algab 26. novembril õhtuhämaruses kell 17 ning vältab Lõuna-Eesti kuues maakonnas tunni jagu. Alustuseks räägitakse põgusalt helkuri korrektsest kandmisest. Järgneb helkurkõnd valitud teelõikudel esitlemaks teistelegi liiklejatele selle valgusallika töövõimet ning jagamaks kõnni vältel helkureid nendele, kel seda mingil põhjusel veel ei ole.

Politseile ja abipolitseinikele oodatakse appi kõiki noori ja vanemaid, kes hoolivad kodukandi liiklusturvalisusest.

Täiendavate küsimuste korral palutakse ühendust võtta kontaktisikuga, kes piirkonnas ennetusüritust läbi viib. Näitamaks, kes oma piirkonna elanike turvalisuses hoolib, soovitab Lõuna prefektuur oma osalusest märku anda ka Facebookis üritusele registreerudes.

Põlvamaal stardib helkurkõnd kell 17 Himmaste külakeskuse juures (kontaktisik Marika Morel), Saverna teenuskeskuse juures (Veronika Kadastik), Räpina vallamaja ees (Janno Sild) ja Setomaa vallavalitsuse juures (Consuelo Laanemäe-Räim).

Valgamaal on stardipaigad kell 16 Valga ja Karula noortekeskuse (Janar Koemets) ning kell 17 Tõrva politseijaoskonna (Aleksander Zemskov) ja Otepää päästekomando juures (Sander Karu)

Võrumaal on stardipaiku viis ja helkurkõnd algab kõikjal kell 17. Need on Võru politseimaja (Elar Sarik), Antsla vallavalitsuse (Ranno Vissel), Kuldre kooli (Tiit Tõnts), Rõuge kooli (Hans Saarniit) ja Mõniste noortekeskuse (Andrus Valge) juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles