Valga koolitüdruku idee pälvis tunnustuse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Valga Priimetsa kooli õpilase Anita Akimova idee pälvis tunnustuse.
Valga Priimetsa kooli õpilase Anita Akimova idee pälvis tunnustuse. Foto: Jelena Nilendere

Rahvastikuminister Riina Solman õnnitles kodanikupäeva tunnustusüritusel koolinoorte ideekonkursi «Mina suudan» võitjaid. Konkursiga sooviti innustada noori mõtlema kodukoha probleemidele ja pakkuma neile kodanikualgatuse formaadis lahendusi.

Silmapaistva ja läbimõeldud töö eest tõsteti esile Valga Priimetsa kooli 8.a klassi õpilase Anita Akimova esitatud ideed.

«Akimova esitas võistlusele töö «Сотрудничество/ Koostöö». Neiu tunneb muret Valga eesti- ja venekeelsete noorte väheste kokkupuudete pärast. Suhtlushirmu ja keelebarjääri leevendamiseks oleks Anita valmis korraldama Valgas koolide segavõistkondadega meeskonnamänge, mis aitaks luua noortel tutvuda oma kogukonna teisest rahvusest noortega ja annaks suurepärase eesti keele praktika võimaluse vene koolide noortele,» täpsustas Kersti Ringmets siseministeeriumi kommunikatsiooniosakonnast. Anitat juhendas õpetaja Jelena Nilendere.

Kodanikuühiskonna Sihtkapitali juhataja Agu Laius rõhutas: «Ideed, mis kätkevad endas tahet neid ka ellu viia, on kodanikuks olemise alus. Nii õpime, et riik oleme meie ise.»

Koolinoorte ideekonkurss toimus sel aastal esmakordselt ja võistlusideid laekus sellele ligi sada. Konkursi kuulutas välja rahvastikuminister, et innustada noori kogukondlikele probleemidele kodanikualgatuse formaadis lahendusi pakkuma ning toetada õpetajaid kodanikuühiskonna temaatika käsitlemisel koolitundides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles