Naised veavad maja pärast vägikaigast (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Meenutus aastast 2014, kui Valga MTÜde eestvedajad Marika Ein (vasakul) ja Teresa Sale veel Lembitu tänava majas ühist asja ajasid.
Meenutus aastast 2014, kui Valga MTÜde eestvedajad Marika Ein (vasakul) ja Teresa Sale veel Lembitu tänava majas ühist asja ajasid. Foto: Arvo Meeks

Valgas sotsiaalabi pakkuvate mittetulundusühingute eestvedaja Teresa Sale soovib korda teha toidupanga hoone ja esitas selleks vallale hoonestusõiguse taotluse. Taotlus jõudis volikokku, ent samal ajal esitas maja ostusoovi teine MTÜ ja protsessil tõmmati hoog maha. Sale tunneb, et on raskes seisus.

Valga endises koolimajas aadressil Lembitu 2 tegutseb kolm MTÜd. Sale juhitud Valga abikeskus veab toidupanga, päevakeskuse ja töökeskuse tegevust. Samas majas tegutseb MTÜ Avitus, kus Sale on samuti juhatuse liige. Selle MTÜ fookuses on sõltuvus ja vaimne tervis. Kolmandana on maja koduks Sale abikaasa juhitud motoklubile K&K.

Motokeskusel on vallaga praegu veel neli aastat kehtiv maja rendileping, teised on allrentnikud. Hoonestusõigus annaks võimaluse omada ehitist kinnistul, mis on kellegi teise omand. Kõnealune kinnistu kuulub vallale. Sestap tegi abikeskus vallale vastava taotluse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles