Eestile kingi teinud põlvamaalased said peaministri tunnustähe

Copy
Eestile kingituse teinud külade esindajad kohtusid Himmaste külakeskuses.
Eestile kingituse teinud külade esindajad kohtusid Himmaste külakeskuses. Foto: Kaisa Tammoja/Põlvamaa Arenduskeskus

Himmaste külakeskuses said MTÜ Liikumine Põlvamaa Kodukant kutsel kokku maakonna külade esindajad.

Õhtu kõrghetkeks kujunes nende tänamine, kes algatuse «EV100 igas külas» käigus Eesti Vabariigile tema 100. sünnipäeva puhul kingitusi tegid.

«Põlvamaal registreeriti kokku 52 kingitust, kaks kingitusi teinud kogukonda on haldusreformi järel Võrumaal. «Naabermaakonna alla läksid Orava ja Niitsiku: nendeta on kingituste tegijaid täpselt poolsada,» täpsustas EV100 maakondlik koordinaator Marge Trumsi.

Kingitusi teinud külade esindajad võtsid vastu peaministri allkirjastatud tunnistähed kinnitusena selle kohta, et nad oma riigi ja kodupaiga hüvanguks tulevikku vaatavalt tähistasid Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva.

«Usun, et ürituste tegemine aktiveeris kogukondi ja see ühine tegutsemine jätkub,» sõnas Marge Trumsi. «Kingitusi oli seinast seina: külamajade renoveerimisest raamatute välja andmiseni. Iga kingitus oli omanäoline.»

Maakonna küladele on Põlvamaa Kodukant korraldanud ümarlaudu aastast 2015. Kokkusaamiste eesmärk on eelkõige jagada teadmisi ja saada teada, mida Põlvamaa külades huvitavat tehakse. Lisaks võimaldab kohtumine tutvuda teiste külaseltside esindajate ja külavanematega ning omavahel mõtteid vahetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles