Galerii ja videod: helkurkõnd õpetas jalakäijaid turvaliselt liiklema

Copy

Abipolitseinikud ühes politseinike ja maanteeametiga korraldasid ka tänavu üle Eesti ennetusürituse «Helkuriga sõbraks», millega igaüks sai anda panuse oma kodukandi naabri, tuttava või teiste elanike nähtavaks tegemisel.

Ennetusüritus algas 26. novembril õhtuhämaruses ning vältas Lõuna-Eesti kuues maakonnas tunni jagu. Alustuseks räägiti põgusalt helkuri korrektsest kandmisest. Järgnes helkurkõnd valitud teelõikudel esitlemaks teistelegi liiklejatele selle valgusallika töövõimet ning jagamaks kõnni vältel helkureid nendele, kel seda mingil põhjusel veel ei ole.

Võrus osales kõnnis paarkümmend linnakodanikku ja korravalvurit. Koguneti Võru politseimaja juures ja kõnniti mööda Räpina maantee äärset kõnniteed Võru kesklinna suunas.

Valgas algas kõnd noortekeskuse juurest. «Tänane helkuriüritus Valgas läks korda, oli palju toredaid kaasalööjaid. Tegeleti helkurite meisterdamisega ning linnatänavatel jagamisega. Pimedal ajal on helkuri kandmine äärmiselt oluline, tegemist on pisikese, aga väga olulise abimehega,» märkis Valga konstaablijaoskond oma Facebooki-lehel.

Helkurkõnd Võrus

Põlvamaal Savernas osales helkurkõnnil kolm last, piirkonnapolitseinik, abipolitseinik, kaks naiskodukaitsjat, Lõuna-Eesti Postimehe reporter ja koer.

Helkurkõnd Savernas

Helkurkõnd Valgas

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles