Tähelepanu all on kohanimed

Copy
Üles astub ka muinsuskaitseameti nõunik Pikne Kama.
Üles astub ka muinsuskaitseameti nõunik Pikne Kama. Foto: Arvo Meeks

Tänavune kohanimepäev toimub teisipäeval Võrus. Seekordsetel võõrustajatel on au teha seda juba teist korda. Kui eelmisel korral, 2008. aastal, tähistati seda päeva Võru instituudis, siis nüüd ootab huvilisi Võru kultuurimaja Kannel.

Lugupidamisest võõrustaja vastu on seekord suurema tähelepanu all just Võrumaa kohanimed ja kohapärimus.

Kohalikest inimestest räägib Võru instituudi onomastika ehk nimede teaduse teadur Evar Saar talunimedest Karula rahvuspargis Kaika kandis. Tema kolleeg Mariko Faster kõneleb Saru küla nimesüsteemist.

Lisaks Saarele ja Fasterile esineb kohalikest inimestest luuletaja ja kultuuritegelane Kauksi Ülle, kes räägib kohanimedest laiemalt. Üles astub ka aastate 2007–2008 ja 2018–2019 Seto Kuningriigi ülembsootska Aare Hõrn, kellel on jagada huvitavaid kogemusi Meremäe valla külanimede taastamisest ning setokeelsete külanimede ametlikuks muutmisest.

Võrumaale tulevad ka kõnelejad kaugematest paikadest: maa-ameti aadressiandmete osakonna juhataja ja kohanimenõukogu liige Mall Kivisalu, eesti keele instituudi peakeelekorraldaja ja kohanimenõukogu aseesimees Peeter Päll, muinsuskaitseameti looduslike pühapaikade nõunik Pikne Kama ja rahandusministeeriumi nõunik Timo Torm. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles