Lauljad aitavad kirikule raha koguda

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Uku Suviste kutsuti esinema muu hulgas oma Võrumaa juurte tõttu.
Uku Suviste kutsuti esinema muu hulgas oma Võrumaa juurte tõttu. Foto: Ain Liiva

Antsla vallas Kobelas asuv Linda rahvamaja on oma särtsakate pidude poolest tuntud olnud juba aastakümneid. Täna õhtul saab seal aga teoks veidi mõtisklevam kontsert. Heategevuslikul jõulukontserdil «Oleme hoitud» astuvad üles Hedvig Hanson ja Uku Suviste. Vabatahtlikest annetustest kogunev tulu läheb Urvaste kirikule.

Kontserti korraldavale MTÜ-le Boose Selts on võimaluse taolisi muusikaõhtuid korraldada andnud just eespool nimetatud peod rahvamajas, millest saadud tulu investeeritakse juba viiendat aastat jõulude-eelsesse heategevuskontserti. Seltsi nimi Boose viitab omaaegse Vana-Antsla mõisa nimetusele. Ühenduse tuumiku moodustab viis tegusat kohalikku naist.

«Tahame kogukonnale midagi pakkuda,» põhjendas üks seltsi eestvedajatest Marika Anton, miks heategevuskontserte korraldatakse.

«See, keda esinema kutsume, sõltub nii artistide töögraafikust kui sellest, kui paks meie rahakott parajasti on. Tänavu on meil läinud päris hästi ja nii saime esinema kutsuda Hedvig Hansoni ja Uku Suviste, kelle kontserdist juba ammu unistanud oleme. Seda muu hulgas seetõttu, et Suviste on ju Võrumaa juurtega.»

Tahame kogukonnale midagi pakkuda, ütles MTÜ Boose Selts üks eestvedaja Marika Anton.

Seniste kontsertidega kogutud summa on olnud üpris erinev. Mullu koguti kontserdiga, kus esinesid Kärt Anton ja Norman Salumäe, raske kõrihaigusega kohaliku pisipõnni Simoni heaks 300 eurot. Aga näiteks noortekeskusele kogunes toetusraha 500 ja hooldekodule 600 euro ringis. «Eks summa oleneb ka esinejatest ja ilmast,» tõdes Marika Anton.

Urvaste koguduse õpetaja Üllar Salumets kinnitas, et on ettevõtmise algatajatele väga tänulik. «Külaseltsilt on see oluline ja ilus toetusavaldus. Kogutav raha läheb fassaadi värvimise tarbeks, mis meil rahapuuduse tõttu pooleli on jäänud: see töö läheb maksma 18 000 eurot ja väiksele kogudusele on see väga suur raha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles