Põlvamaa parimatele ettevõtetele jagati tunnustusi

Mati Määrits
, reporter
Copy
Alcantra OÜ juhatuse liige Kalev Abel.
Alcantra OÜ juhatuse liige Kalev Abel. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

2019. aasta Põlvamaa Mastimänni tiitli pälvis maakonnakeskuses mööblidetaile valmistav Alcantra OÜ. 

Kagu-Eestile omaselt tegeleb 2001. aastal asutatud firma puiduga, täpsemalt mööblidetailide valmistamisega. Viimased aastad on jõuliselt laienetud nii hoonete, seadmete kui ka uute toodete poolest. Töötajaid on püsivalt poolesaja ringis. Väikesele kohale omaselt toetatakse ka kohalikku sporditegevust.

Põlvamaa Mastimänni tiitel antakse ettevõttele, mis on tegutsenud üle viie aasta, kus töötab vähemalt 10 inimest ja on piirkonnale oluline.

Tõusev täht on Savernas paiknev EZ Rulo OÜ, mis on hea näide nutika ettevõtluse kohta. Tegemist on rulookardinaid valmistava firmaga, kes turustab oma tooteid e-poe kaudu. Tellimine võtab aega kümmekond minutit.

Priit Patrael, EZ Rulo tegevjuht
Priit Patrael, EZ Rulo tegevjuht Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põlvamaa Pärl on Taevaskoja Turismi- ja Puhkekeskus, mis on tänu uuele särtsakale juhile Triinu Vähile teinud viimasel ajal tugeva arenguhüppe.

Põlvamaa pärl on Taevaskoja turismi- ja puhkekeskus. Ettevõtte juht Triinu Vähi tunnustust vastu võtmas.
Põlvamaa pärl on Taevaskoja turismi- ja puhkekeskus. Ettevõtte juht Triinu Vähi tunnustust vastu võtmas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ettevõtluse edendaja on pikaajalise ettevõtluskogemusega Kanniku OÜ, kes on metsa üles töötades tegutsenud Põlva maakonnas 2003. aastast. Peamine koostööpartner on olnud Riigimetsa Majandamise Keskus. Teenuse osutamisel järgitakse rohelist mõtteviisi, sh säästva metsamajandamise põhimõtteid. Kanniku OÜ on tööandja 20 töötajale, kelle keskmine brutotöötasu on 2300 eurot.

Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Finaalvoori jõudsid veel Põlva Tarbijate Ühistu, Külmsoo talu, Siidrikoda, Põlva Agro, Eltam OÜ, Saviukumaja OÜ ja Polar-Deko OÜ.

Tunnustusüritus toimus Valgjärve lähedal Siidrikojas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles