Põlvamaa aasta kodanikuühendus korraldab Lintes kogukonnafestivali

Mati Määrits
, reporter
Copy

Põlvamaa tänavune aasta kodanikuühendus on MTÜ Linte Tegusad, kes on maakoha seltsielu uuesti käima tõmmanud.

Suursündmus on augustikuus toimuv kogukonnafestival «Kõik koos, pidu hoos», kuhu oodatakse kõiki endisi ja praeguseid elanikke. Päeva esimeses osas toimub tihe laadaprogramm koos lustliku ja peresõbraliku lasteala ning päästeameti töötoaga. Teises osas keskendutakse kultuurikollektiivide esinemisnumbritele, külade vahelisele jalgpallimatšile ja suurele kogukonnafestivali rahvapeole. Lisaks kutsutud esinejatele vallutavad lavalauad alati ka MTÜ Linte Tegusad juhatuse liikmed, kellele meeldib parodeerida mõnd tuntud ansamblit - eelmisel aastal ABBAt ning tänavu PS Troikat.

Aasta vabatahtlik on Ene Lellep, kes on koostöös Tartu Ülikooliga algatanud Põlvas Väärikate Ülikooli. Loengud on abivahendiks vanemale põlvkonnale, et üha kiireneva elutempoga ühiskonnas eluga paremini toime tulla ja säilitada ergas mõtteviis. Loengud on väga hästi vastu võetud ja osalejaid on 150 ringis.

Põlvamaa Sädeinimene on Marge Trumsi, kes on Ruusa ja Pääsna küla üks juhtivatest külaelu edendajatest, kultuuri ja traditsioonide hoidja, kellel on alati olnud lennukaid ideid ürituste, sh suvelavastuse korraldamiseks. Marge Trumsi on olnud ka programmi „EV100 igas külas“ Põlva maakonna koordinaator. Üks tema ülesannetest oli tänuplaadi üleandmine külale või kogukonnale avalikul sündmusel, kus kingitus pidulikult avati. Sellised sündmused toimusid tavaliselt õhtusel ajal või nädalavahetustel ning see aeg tuli leida oma tööde ja tegemiste arvelt.

Aasta kodanikualgatus on Eesti Külade XIII Maapäev Põlvamaal, mille korraldas MTÜ Põlvamaa Liikumine Kodukant koostöös paljude Põlvamaa küladega. Delegatsioone võtsid vastu 37 Põlvamaa küla. Maapäeva raames korraldati rongkäik läbi Räpina, kuulutati välja Eestimaa aasta küla, toimusid huvitavad seminarid ja jagus ka meelelahutust.

Tunnustusüritus toimus Valgjärve lähedal Siidrikojas.

Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles