Rahvas saab osaleda aasta sportlaste valimisel

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Mullu sai aasta meessportlase tiitli Magnus Kirt.
Mullu sai aasta meessportlase tiitli Magnus Kirt. Foto: Konstantin Sednev

Eesti Olümpiakomitee avas esmaspäeval aasta sportlase rahvahääletuse.

Eesti olümpiakomitee presidendi Urmas Sõõrumaa hinnangul on lõppev spordiaasta olnud erakordne ning ajalukku on jäetud uued suured jäljed. «Meie sportlased on rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt tänavu võitnud 159 medalit 32 eri spordialalt. Iga medalivõidu taga on sportlase, tema treeneri ja tugimeeskonna pikk ja pühendunud töö.»

Sõõrumaa usub, et konkurents aasta sportlase tiitlile kujuneb pingeliseks ja kindlaid võitjaid ette ennustada on keeruline. «Rahvahääletus lisab hääletusse palju põnevust, sest tulemuste kõrval väärtustab sporti jälgiv inimene alati ka emotsioone, mida sportlased oma sooritustega on pakkunud. Kutsun kõiki «Aasta sportlane 2019 valimisel kaasa lööma,  sest iga toetushääl on lõpliku paremusjärjestuse selgitamisel äärmiselt oluline!»

Rahvahääletusel on aasta meessportlase, aasta naissportlase, aasta võistkonna ja aasta treeneri kategooriates oodatud kõik huvilised oma lemmikute poolt häält andma kodulehel https://aastasportlane.eok.ee/. Igas kategoorias saab punkte anda kolmele kandidaadile. Igast seadmest saab hääletada vaid korra. Rahvahääletus lõpeb 20. detsembril kell 23.59. 

Aasta meessportlase kategoorias on nominendid ka kergejõustiku maailmameistrivõistluste hõbedamehed: Tõrvast pärit Magnus Kirt ja Põlvast pärit Maicel Uibo. Aasta treeneri tiitlile aga kandideerivad Magnus Kirti juhendavad Indrek Tustit ja Merk Vister.

2019. aasta meessportlane, naissportlane, võistkond ja treener selguvad rahvahääletuse, spordiajakirjanike ja spordialaliitude hääletustulemuste liitmisel. Võrdsete lõplike punktide korral pälvib tiitli spordiajakirjanike hääletusvoorus parema koha saavutanud sportlane. Lisaks valitakse aasta noorsportlane, kes selgitatakse välja spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste põhjal.  

Laureaadid kuulutatakse välja 4. jaanuaril Alexela kontserdimajas galaõhtul «Spordiaasta tähed 2019», millest otseülekannet saab jälgida Kanal 2 ja Postimehe portaali vahendusel.

Aasta sportlane 2019 valimist korraldab Eesti Olümpiakomitee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles