Maicel Uibol on olümpiapilet juba taskus

BNS
Copy
Kümnevõistleja Maicel Uibo Katari pealinnas Dohas peetud MMi hõbemedaliga.
Kümnevõistleja Maicel Uibo Katari pealinnas Dohas peetud MMi hõbemedaliga. Foto: Tairo Lutter

Eesti Olümpiakomitee (EOK) esindajate kogu  andis teisipäeval täitevkomiteele volituse kinnitada 2020. aasta Tokyo suveolümpiamängudele sõitva koondise koosseis. Põlvas sirgunud kümnevõistlejal Maicel Uibol on olümpiapilet juba taskus.

EOK spordidirektor ja Eesti delegatsiooni juht Martti Raju märkis, et olümpiakvalifikatsioon on täies hoos. „Praeguseks on Eesti sportlastel Tokyosse kindlustatud 11 kohta, kuid aega normi täitmiseks on veel seitse kuud. Prognoosin, et Eesti olümpiakoondis Tokyos saab olema suurusjärgus 40 sportlast,“ ütles Raju.

Hetkeseisuga Eestile kuuluvad 11 olümpiapiletit jagunevad viie spordiala vahel. Kergejõustikus on normitäitjaid kolm: kümnevõistluses Maicel Uibo ja Johannes Erm ning odaviskes Magnus Kirt. Maadluses on Eestile olümpiakoha taganud meeste kreeka-rooma maadluses (-130 kilo) Heiki Nabi ning naiste maadluses (-76 kilo) Epp Mäe, purjetamises RS:X purjelaual Ingrid Puusta ja Laser Standardil Karl-Martin Rammo. Meeste jalgratta maanteesõidus on tagatud kaks kohta nii grupi- kui ka eraldistardis. Lisaks oodatakse olümpiale Eestist üht nais- ja üht meesujujat.

EOK täitevkomitee kinnitab Eesti olümpiakoondise hiljemalt 6. juuliks.

EOK esindajate kogu kinnitas Eesti spordi katusorganisatsiooni järgmise aasta eelarveks rekordilised ligi 14,4 miljonit eurot, mis on tänavusest eelarvest 15 protsendi võrra kõrgem. Kõige enam suurendab EOK tippspordi rahastust, mis kasvab kahe miljoni euro võrra kokku 6,9 miljonile eurole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles