Esimeste annetamistalgutega koguti heategevuseks üle 72 000 euro

LEPM
Copy
Põlvamaal Maarja külas valmistati  annetustalgutel muu hulgas piparkooke.
Põlvamaal Maarja külas valmistati annetustalgutel muu hulgas piparkooke. Foto: Li Sammel

Teisipäeval toimusid Eesti esimesed annetamistalgud, mille raames toimus üle riigi 111 kampaaniat ja üritust. Õhtul kella seitsmeks oli talgutel osalenud vabaühendustele annetatud rohkem kui 72 000 eurot, mis sisaldab Swedbanki “Ma armastan aidata” keskkonnas kahekordistatud annetusi.

«Esimeste talgute kohta märkimisväärne rahasumma on rõõmustav, kuid lisaväärtuse annavad päevale talgujuhtide jagatud positiivsed emotsioonid. Paljud tõid välja uute annetajate leidmist ning rõõmsaid taaskohtumisi poolehoidjatega. Mitmel puhul leidsid vabaühendused esmakordse annetuste küsimisega kindlust, et nende eesmärk kõnetab inimesi, kes tahavad ka oma toetusega õla alla panna. Edukad olid eelkõige need talgukorraldajad, kes toetajatega avatult ja aktiivselt suhtlesid,” ütles annetamistalgute korraldaja Helen Talalaev.

Korraldajate sõnul näitasid annetamistalgud, kui palju võimalusi on heategevuseks. Annetuste kogumiseks toimus talgupäeval oksjoneid, laatu, kontserte, sotsiaalmeedia- ja tänavakampaaniaid. See andis igale inimesele võimaluse leida endale sobiv algatus, annetuse summa ja annetamise viis.

Paljud kampaaniad jätkuvad pärast talgupäeva ning mitmed üritused leiavad aset lähinädalatel. Põhjalikuma kokkuvõtte kogutud annetustest teevad talgukorraldajad pärast seda.

Annetamistalguid veab eest Vabaühenduste Liit koostöös Vabariigi Presidendi Kantselei ja maakondlike arenduskeskuste võrgustikuga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles