Abipolitseinike hulk ületas tuhande piiri

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Oktoobris Lõuna prefektuuri abipolitseinike sekka lidsandunud tublid inimesed. FOTO: Lõuna Prefektuur
Oktoobris Lõuna prefektuuri abipolitseinike sekka lidsandunud tublid inimesed. FOTO: Lõuna Prefektuur Foto: Lõuna prefektuur

Täna tähistatakse üle Eesti vabatahtlike päeva. Päevakangelaste seas on ka need tublid inimesed, kes abipolitseinikuna kogukonna heaks panustavad. Neid on Eestis juba üle tuhande.

1. novembri seisuga on üle Eesti kokku 1067 abipolitseinikku, lisaks on õpingutega alustanud veel 77 inimest, kellest peaks lähiajal saama abipolitseinikud, andis teada Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keisk.

Septembrikuu seisuga olid abipolitseinikud teinud üle Eesti 70 327 tundi tööd, neist 47 041 patrullis, 7398 piirkondlikus politseitöö liinis, 5311 süüteoennetuses, 1372 piirivalvelistes tegevustes, 2580 kriminaalpolitseilistes tegevustes ning ülejäänud 6625 tundi on panustatud teistesse abistavatesse tegevustesse.

Lõuna prefektuuris on 1. novembri seisuga ühtekokku 371 abipolitseinikku, neist Kagu politseijaoskonnas 140 ja piirivalves 6. Lisaks on üle Lõuna-Eesti alustanud õpingutega 17 inimest, saamaks osaks politseiperest

Tublisid abipolitseinikke tunnustati ka hiljutisel politsei ja piirivalve aastapäeval. Lõuna prefektuuri teenetemärgi sai Põlva abipolitseinik Valdeko Paatsi, abipolitseinike teenetemärgi Valga abipolitseinik Janek Kets, hinnalise kingituse Võru abipolitseinik Aigar Kalnapenkis ja prefekti tänukirja Võru abipolitseinik Anti Haugas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles