Valitsus plaanib apteegireformi tühistada

BNS
Copy
Isamaa apteegireformi töörühma juht Priit Sibul kinnitas Postimehele, et valitsuse plaan on saata reformile pidurit tõmbav eelnõu riigikokku.
Isamaa apteegireformi töörühma juht Priit Sibul kinnitas Postimehele, et valitsuse plaan on saata reformile pidurit tõmbav eelnõu riigikokku. Foto: Arvo Meeks

Valitsus otsustas peatada juba viis aastat tagasi kokku lepitud ja pikalt ette valmistatud apteekide reformi, mis kohustas hulgimüüjaid müüma apteegid proviisoritele, kirjutab Postimees.

Isamaa apteegireformi töörühma juht Priit Sibul kinnitas Postimehele, et valitsuse plaan on saata vastav eelnõu riigikokku.

Kuu aega tagasi kogunes apteegireformi arutama koalitsiooni töörühm, uue mõttena tuli tookord kaalumisele kogu reform üldse ära jätta ja kogu ravimiturg vabaks lasta, kirjutas Postimees toona.

Viis aastat tagasi vastu võetud apteegireform näeb ette, et alates 1. aprillist 2020 ei tohi apteeki omada ravimite hulgimüüjad ja kõik apteegid peavad kuuluma 51 protsendi ulatuses proviisoritele. Seda plaani pooldab proviisorite koda. Hulgimüüjatele kuuluvaid apteegikette esindav Eesti Apteekide Ühendus (EAÜ) on jällegi olnud seda meelt, et apteegireformi ei peaks praegusel kujul ellu viima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles