Naisterahvas meeste alal: täitsa üksi olen

Siim Saavik
, reporter
Copy
Kristel Paju on punase BMW rooli keeranud juba kaks aastat. Sinna on sisse ehitatud puur ja teisedki ohutust tagavad kaitsmed. Natukene on masina mootoritki tuunitud ja varuosi vahetatud. Seega tänaval võib see auto ainult treileri peal sõita.
Kristel Paju on punase BMW rooli keeranud juba kaks aastat. Sinna on sisse ehitatud puur ja teisedki ohutust tagavad kaitsmed. Natukene on masina mootoritki tuunitud ja varuosi vahetatud. Seega tänaval võib see auto ainult treileri peal sõita. Foto: Arvo Meeks

Geelküüntega ta tegeleda ei viitsi. Samuti jätavad külmaks mitmesugused naiselikud hobid. Hoopis rallit sõidab. Uhke punase BMWga, mille mootor lõriseb nagu lõvi. See on Valgamaal Alal elav Kristel Paju, kellel rahvakrossidelt võidetud karikaid nii palju, et uute saamiseks tuleb seintele riiuleid juurde panna.

Paju sõidab rahvakrosse ja -sprinte 2016. aasta novembrist. See hooaeg lõppes tal 19. oktoobril ja järgmine suurem võidusõit tuleb tal ette võtta detsembri lõpus.

Mis tõi ühe naisterahva rallit sõitma? «Isa sõitis kunagi ammu. Siis käisime umbes kolm aastat tagasi ühte rallisarja vaatamas ja küsisin seal, millal mulle auto toome,» rääkis ta. Isa August Paju võttis esialgu naljaga küsitud küsimust nii suure innuga, et varsti oligi ralliauto hoovil. Ei jäänudki Kristelil muud üle, kui sellega võistlemas käima hakata. Ja kaugeltki mitte vastumeelselt, sest tegelikult ta tahtiski ennast proovile panna. «Vaatad, kuidas teised sõidavad ja siis mõtled, et tahaks ka.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles