Räpina muusikakool võõrustas pihkvalasi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Räpina muusikakool võõrustas külalisi Venemaalt.
Räpina muusikakool võõrustas külalisi Venemaalt. Foto: Räpina Muusikakool

Räpina muusikakoolil oli külas Pihkva delegatsioon. Sealne puhkpilliorkester Helikon osales projekti «Connecting Through Music» osana korraldatavas muusikakoolide õpilaslaagris.

Mentoritena tegutsesid Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli õppejõud Heigo Rosin, sama kooli õppejõud ja Tartu 1. muusikakooli direktor Kaido Otsing, Estonia teatri trompetimängija ja Orissaare muusikakooli õpetaja Märt Metsla ning Räpina muusikakooli löökpilliõpetaja Brita Blair. Tunnid olid metoodiliselt vaheldusrikkad ning külalised Pihkvast jäid nähtu-kuulduga väga rahule, andis teada Räpina muusikakooli direktor Marika Klimberg-Hyötyläinen.

Aianduskoolis sai teoks pidulik õhtusöök, kus osalesid ka vallavanem Enel Liin ja vallavolikogu esimees Teet Helm. Seejärel algas orkestrite kontsert. Vahepauside ajal esines LED-saksofoni show’ga Räpina muusikakooli vilistlane Henri Aruküla. Kontsert lõppes kahe orkestri koosmänguga: esitusele tuli neli Eesti autorite teost.

Laupäeval sai Tartus Elleri nimelises muusikakoolis teoks ühiskontsert. Kuna Pihkva orkestris on peaaegu kõik puhkpillid vaskpillid, Räpina orkestril on aga ka arvestatav puupuhkpilligrupp, saavutas ühendorkester kõrvupaitava kooskõla.

Kontserdil oli kaastegev Reno Kokmann, kes mõne aasta eest lõpetas Räpina muusikakooli löökpillide erialal ja jätkab õpinguid Elleri-koolis Heigo Rosina käe all.

Pärast kontserti kuulsid orkestrid ohtralt kiidusõnu Tartu orkestrijuhilt Margus Kasemaalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles