Tulevased naabrid teevad põlvalastele muret

Mati Määrits
, reporter
Copy
Psüühiliste erivajadustega inimeste elumaja on plaanis ehitada Põlvasse Pihlaka tänava elumajade vahele ning laste spordiväljakute kõrvale.
Psüühiliste erivajadustega inimeste elumaja on plaanis ehitada Põlvasse Pihlaka tänava elumajade vahele ning laste spordiväljakute kõrvale. Foto: Mati Määrits

Paljudele Põlva Pihlaka elurajooni elanikele pole meelt mööda ASi Hoolekandeteenused plaan rajada korrusmajade ja laste spordiväljaku kõrvale kodu psüühilise erivajadusega inimestele.

«Põlva inimesed on mures,» väitis toimetusele Pihlaka 11 elanik, kes ei soovinud oma nime avaldada. «Pihlaka tänava korrusmajade vahele plaanitakse ehitada kodud 24 psüühilise häirega inimesele. Kohe laste jalgpalli-, korvpalli- ja võrkpalliplatsi ning kelgumäe kõrvale (vastavalt 50, 70, 90 ja 100 meetri kaugusel). Lisaks on Pihlaka 11 maja ees laste mänguväljak, kuhu kogunevad kõigi ümberkaudsete majade (kolm viie- ja kolm kolmekorruselist) lapsed mängima,» kirjeldas ta.

«Kes hakkab vastutama nende laste turvalisuse eest? Psüühiliste häiretega inimesed võivad ju olla väga ettearvamatud, samas vajavad nad ka ise rahu. Kuidas hakkavad nad läbi saama lastega, kes taovad hilisõhtuni jalgpalli või kuidas julgevad emad lasta lapsi välja mängima, teades, et maja ümber liigub 24 haiget ja ettearvamatut inimest?» muretses kohalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles