Aasta vabaühendus seisab farmiloomade heaolu eest

LEPM
Copy
Aasta vabaühenduse Nähtamatud Loomad liikmed koos president Kersti Kaljulaidiga.
Aasta vabaühenduse Nähtamatud Loomad liikmed koos president Kersti Kaljulaidiga. Foto: Loomakaitseorganisatsioon Nähtamatud Loomad

Külaliikumine Kodukant ja Vabaühenduste Liit tunnustasid laupäeval Saku mõisas kodanikuühiskonna aasta tegijaid. Aasta vabaühenduse tiitli pälvis farmiloomade heaoluga tegelev Nähtamatud Loomad, kes valiti hiljuti ka maailma nelja tõhusaima loomakaitseorganisatsiooni hulka.

Aasta vabaühenduse tiitli andis loomakaitseorganisatsioonile Nähtamatud Loomad üle ürituse patroon, president Kersti Kaljulaid.

“Meie edu võti on vabatahtlikud ja toetajad, kes igapäevaselt loomade eest seisavad. Tänu tõhusale heategevusele ja edu mõttelaadile oleme saanud lühikese ajaga palju ära teha ning tänane suur tunnustus lisab meile tuult tiibadesse, et tulevikuplaane veel suurema innuga ette võtta,” sõnas Nähtamatute Loomade asutaja ja president Kristina Mering, kes sai eelmisel aastal president Kaljulaidilt aasta vabatahtlike kaasaja ja juhendaja tunnustuse.

Nähtamatud Loomad on tegutsenud Eestis kaks ja pool aastat, vähendamaks loomade kannatusi tööstusfarmides. Organisatsiooni kampaaniate hulka kuulub munakanade heaolu suurendamine, elusloomade transpordi veo piiramine Euroopa Liidu välistesse riikidesse, karusloomafarmide keelustamine ja taimse toidu osakaalu suurendamine toidulaual. Tänaseks on Nähtamatute Loomade tiimis üle 100 vabatahtliku üle Eesti.

 “Nähtamatud Loomad on lühikese ajaga üles ehitanud järjepideva, rohkelt vabatahtlikke kaasava ning oma töös eduka ja nähtava organisatsiooni. Ühtaegu osatakse näidata sõbralikku naeratust, kutsumaks üles keskkonnateadlikumale toitumisele Taimse Teisipäeva näol, kui ka küüsi, tegutsedes jõuliselt karusloomakasvatuse ning puurikanade munade müügi lõpetamise nimel,” kommenteeris Vabaühenduste Liidu juhataja Kai Klandorf.

Aasta innustaja - Vunki mano loometalgud

Aasta vabatahtlikuks valiti Lüübnitsa külaseltsi eestvedaja Urmas Sarja. Aasta innustajaks sai Vunki mano loometalgud, aasta missiooniinimeseks ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Dmitri Rõbakov, aasta avaliku võimu esindajaks sotsiaalministeerium, aasta hääleks ülemaailmses noorte kliimaliikumises osalev Fridays for Future Eesti, aasta teerajajaks Tartu noorsootöötajad ja kogukond ning aasta ettevõtteks Telia Eesti AS.

Kodanikuühiskonna Sihtkapital tunnustab aasta vabaühendust Nähtamatud Loomad ka 5000-eurose stipendiumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles