Kultuuritöötajate palgafond suureneb 2,5 protsendi võrra

BNS
Copy
Palgafond suureneb teiste hulgas raamatukogutöötajatel, kes vahetasid sel suvel mõtteid Setomaal Treski küünis.
Palgafond suureneb teiste hulgas raamatukogutöötajatel, kes vahetasid sel suvel mõtteid Setomaal Treski küünis. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeval saab allkirjad kultuuritöötajate palgakokkulepe, mille kohaselt tõuseb kultuuriministeeriumi valitsemisala asutuste töötajate palgafond 2,5 protsendi võrra.

Palgafondi jaotumine sõltub asutuste endi otsustest ning tõus laieneb asutuste kogu töötajaskonnale. Üleriigiline palgakokkulepe puudutab kultuuriministeeriumi eelarvest palka saavaid kultuuritöötajaid, kuid on soovituslik kõigile kultuurivaldkonna asutustele sõltumata nende haldusalluvusest või omandivormist, teatas kultuuriministeerium.

„Palgafondi tõus on kultuurile märkimisväärne võit, seda enam, et palgatõusuootus on aastatega üha enam põhjendatud kõigi töötajate puhul, ka neil, kelle tasu on alammäärast kõrgemal,“ ütles kultuuriminister Tõnis Lukas pärast seda, kui valitsus oli saavutanud järgmise aasta palgatõusu küsimuses kokkuleppe.  

Kultuuritöötaja riiklik miinimumtöötasu on ka 2020. aastal 1300 eurot. 

Palgaleppe allkirjastatavad esmaspäeval kultuuriminister Tõnis Lukas ja teenistujate ametiliitude keskorganisatsiooni (TALO) juhatuse esimees Ago Tuuling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles