Maailmakarika etapp kogub kiirelt osalejaid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää MK-etapp
Otepää MK-etapp Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää maailmakarika etapile murdmaasuusatamises olid 29. detsembri hommiku seisuga registreerunud 20 riigi esindused. Kirja on pandud 212 sportlast ühes 177 tiimiliikmega. Seega ootavad korraldajad praeguse seisuga 21.–22. jaanuaril talvepealinna ligi 400 võistkonnaliiget.

Korralduskomitee esimehe Jaak Mae sõnul on esindatud kõik tuntud suusariigid.

«Praeguseks oleme saanud ülevaate saabuvate tiimide suurusest ning ettevalmistused nende vastuvõtmiseks sujuvad plaanipäraselt. Nimeliselt selguvad võistlejad 9. jaanuariks. Siis saame ka öelda, milliseid tippsportlased tänavu Tehvandi spordikeskuse suusaradadel võitjad selgitavad,» lisas Mae. Kõige suuremate tiimidega saabuvad venelased, norrakad ja rootslased.

Nädala lõpuks ennustavad ilmajaamad Lõuna-Eestisse miinuskraade ja ka lumesadu. See võimaldab Tehvandi spordikeskusel jätkata radade ettevalmistamisega, mida seni seganud plusskraadid.

Lisaks Otepääle on lumepuudus kimbutanud ka teisi maailmakarika sarja etappe. Näiteks peeti avavõistlus Norras Beitostoeleni asemel Lillehammeri lähistel Sjusjoenis.

Ilm häiris ka neljanda etapi korraldamist Davosis, kus vaid loetud päevad enne võistlusi otsustati sündmus läbi viia lühendatud radadel. Õnneks tuli ilmataat appi ning lund lisandus piisavalt, et võistlused täismahus toimuda saaksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles