Küsitlus: millise palgaga võiks vähemalt rahule jääda?

Tiit Loim
, reporter
Copy
Ringo Otto, ehitustööline
Ringo Otto, ehitustööline Foto: Tiit Loim

Ringo Otto, ehitustööline

Ma ei tea, ma töötan Soomes, saan sealt palka. Naine töötab küll Eestis. Soomes oleks hea ikka kolm tuhat eurot saada. Oleneb, kuidas tööl käid. Mina käin kaheksa päeva kuus tööl. Olen enda sealse palgaga rahul, tunnen ennast vabamalt. Eestis pole ma juba seitse aastat töötanud. Viimati, kui töötasin, oli siin 350 eurot palk, pärast seda läksin minema.

 

Eugene Yegorov, tööline
Eugene Yegorov, tööline Foto: Tiit Loim

Eugene Yegorov, tööline

Olen pärit Ukrainast, töötame Tõrva vallas piimafarmis. Meie palk seal on Ukraina mõistes hea. Ma ei ole kindel, kas see on kohalike jaoks korralik, võimalik, et mitte. Töötame kõvemini kui kohalikud, töö on üpris nõudlik. Vähema kui 1000eurose palga eest ei oleks enam mõtet siin töötada, sest alla 1000eurose palga saame ka oma riigist.

Anita Maran, puhastusteenindaja
Anita Maran, puhastusteenindaja Foto: Tiit Loim

Anita Maran, puhastusteenindaja

Tuhat eurot kätte võiks ikka olla. Kui saaks keskmist palka, oleks okei. Aga kahjuks Valgas on reaalsus rohkem miinimumpalk.

Einar Maran, autojuht
Einar Maran, autojuht Foto: Tiit Loim

Einar Maran, autojuht

Üle tuhande euro kätte peaks ikka olema. Muidu päris normaalne oleks 2000. Siis saab inimese moodi elada. Aga et lihtsalt elada, siis 1000. Viie-kuuesajaga on see nagu surma ootamine. Et elada normaalselt, peab ikka välismaal tööl käima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles