Täna algavad traditsiooniks saanud Eesti Toidupanga toidukogumispäevad

BNS
Copy
Reedel ja laupäeval peetakse Toidupanga toidukogumispäevad.
Reedel ja laupäeval peetakse Toidupanga toidukogumispäevad. Foto: Ardi Truija

Täna ja homme, 13. ja 14. detsembril, toimuvad üle Eesti Toidupanga traditsiooniks saanud jõulukuised toidukogumispäevad. Toidupank kutsub inimesi, kellel on soovi teha üks jõulukuine heategu, annetama toidukaupa Toidupankade annetuskärudesse.

Toimetulekuraskustes perede tarbeks saab annetada toitu 50-s kaupluses. Selle ettevõtmisega on liitunud valik Prisma, Rimi, Selveri, Coop’i ja Maxima toidupoode üle Eesti. Toitu saab annetada paljudes poodides reedel kell 13.00–19.00 ja laupäeval kell 12.00–19.00, kuid esineb ka erandeid. On ka poode, kus toidukogumispäevad toimuvad vaid ühel päeval.

Annetades kauasäilivat toidukaupa Toidupanga kärudesse on kõikidel võimalus aidata oma piirkonna puudust kannatavaid inimesi. Annetustena on oodatud kaua säiliv ehk „parim enne“ -tüüpi toidukaup, näiteks konservid, toiduõli, purgisupid, kuivained, hommikusöögihelbed, pudrumaterjal. Ka moosid, mahlad, pähklid, rosinad ning tervislikud maiustused on oodatud. Piirkondlikud toidupangad jagavad kogutud kauba iganädalaste toiduabipakkide koostises allpool toimetulekupiiri elavatele, eelistatult lastega peredele. Detsembrikuistel toidukogumispäevadel annetatud kaup hakkab jõudma puudust kannatavate peredeni juba jõuluajal.

Selle aasta jõulukuised toidukogumispäevad kaasavad sadu vabatahtlikke, kes aitavad kahe päeva jooksul toidukogumisaktsiooni läbi viia. Lisaks aitavad vabatahtlikud toidukauba transportida kauplustest Toidupankadesse ning seejärel kaaluvad ja aitavad toidu ladustada. Toiduannetusi saab teha järgmistes poodides üle Eesti:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles