VIDEOLUGU ⟩ Lõuna-Eesti liitub Euroopa jalameeste peateega

Arved Breidaks
, reporter
Copy

Võru maakonnast hakkab tuleval aastal läbi kulgema Hollandist alguse saav Kesk- ja Ida-Euroopa matkatee E11, mida võib asjaosaliste hinnangul nimetada ka jalameeste Rail Balticuks, mis viib Lõuna-Eesti metsateed Euroopa peamistele matkakaartidele.

«E11 on rahvusvaheline matkaradade assotsiatsioon, mis koondab erinevaid matkateid Euroopas,» rääkis MTÜ Setomaa Turism tegevjuht Elin Priks. «Selle võlu on loodus, mis on Euroopas väga erinev ja meie metsad, puutumatu loodus on kindlasti suur põhjus Eestisse tulla.»

Läbi Hollandi, Põhja-Saksamaa ja Poola kulgev, praegu 2070 kilomeetri pikkust E11 matkateed on kavas järgneva paari aasta jooksul pikendada läbi Leedu, Läti ja Eesti kulgevate radadega. Eestisse lõikaks matkatee sisse Luutsniku lähedal Rõuge vallas, kulgeks läbi Haanja kõrgustiku Vastseliina piiskopilinnuseni, sealt läbi Obinitsa Värskasse ning edasi mööda Peipsi kallast põhja poole.

E11 matkatee jõuab Eestisse Eesti-Läti ühisprojekti Forest Trail abil. Kahe aasta pikkuse projekti käigus arendatakse kahes riigis välja 1050 kilomeetri pikkune matkatee ning tehakse sellele reklaami. Kokku on projekti maksumus üle 1,2 miljoni euro. Eestis on matkatee viimaseks punktiks Tallinn, kuid tulevikus võib teekond pikeneda ka Soome ja Skandinaaviamaadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles