Mulgi Kultuuri Instituudi vanemaks sai Agu Kabrits

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Kabrits
Agu Kabrits Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeval, 28. detsembri Hallistes peetud üldkoosolekul valis Mulgi Kultuuri Instituudi 11 osanikku enda seast uueks vanemaks Tõrva linnapea Agu Kabritsa.

Instituudi vanem valitakse aastaks ja uue vanema ametiaeg algab 1. jaanuaril 2012. Vanemal tuleb koostöös juhatusega korraldada instituudi tööd ja esindada mulke.

Vanemarolli maha pannud Karksi vallavanem Arvo Maling ütles möödunud ametiaega meenutades, et aasta tõi ümberkorraldusi instituudi töös, millest loodetavasti tõuseb tulu mulkidele järgnevatel aastatel. Soov on muutuda projektipõhiselt rahastatavast, süsteemselt Mulgi kultuuri ja Mulgi murret hoidvaks ja edendavaks organisatsiooniks.

Agu Kabrits nentis, et tema eesmärk instituudi vanemana on eelkõige Mulgi temaatikat arendada ajaloolises Helme kihelkonnas, praeguse Valgamaa Helme, Hummuli, Põdrala ja Tõrva aladel. Tähtis on ka valmistuda teiseks Mulgi laulu -ja tantsupeoks, mis toimub 9. juunil 2012 Tõrvas.

Loomulikult ei ole unustatud ka Sooglemäe projekti, kuhu kunagi peaks valmima Mulgi häärber. «Vajalikuks pean ka teiste mulgimeelsete organisatsioonide ja inimeste kaasamist koostööle Mulgi kultuuri arendamisel. Näiteks pean väga tugevaks ja võimekaks Mulkide Seltsi, kellega tuleks leida võimalusi rohkem ühistegevusi arendada,» ütles Kabrits.

Mulgi Kultuuri Instituut on 11 ajaloolise Mulgimaa omavalitsust ühendav organisatsioon, mille peamine eesmärk on Mulgi kultuuri ja murde hoidmine, uurimine ja edendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles