Fotod ⟩ Võrru kerkis käimlatest jõulupuu (8)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Häda ei anna häbeneda! Tartu poolt Võrru sissesõidul loob eripärast jõulumeeleolu välikäimlatest kuusepuu.
Häda ei anna häbeneda! Tartu poolt Võrru sissesõidul loob eripärast jõulumeeleolu välikäimlatest kuusepuu. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Võrus võib näha taiest, mis tuletab meelde tuntud read «nõnda ilus kui peldik puude vilus». Nimelt kerkis sinna kaunistatud püramiidikujuline jõulupuu, mis on valmistatud välikemmergutest.

Teos asub aadressil Tallinna maantee 17 Olerexi tankla vastas ja koosneb välikäimlate rendiga tegeleva firma Tommirent OÜ välikäimlatest.

Firma juht Toomas Repp ütles, et mõte selline teos valmistada tekkis eelmise neljapäeva õhtul Valgamaa spaas Wagenküll. «Reede lõuna ajal, kui tagasi tulin, helistasin sõpradele ja klubikaaslastele. Laupäeval kella kolmeks-neljaks oli meil ta valmis.»

Teose püstitasid firma Tommirent ning Võru vanatehnikaklubi Vänt liikmed ja sõbrad. Kokku osales selle valmistamises umbes 20 inimest.

Jõulupuu püstitamiseks on käimlatele alla ehitatud prussidest konstruktsioon.

Kusjuures teos on ka praktiline, selle sees saab käia häda kergendamas. «Peaaegu kõik alumised vetsud on käimiseks. Võib vabalt ümber kuuse käia ja WC-sid kasutada,» lausus Repp.

Kui kauaks taies püsti jääb, pole Toomas Repi sõnul veel selge.

Käimlatest tehtud jõulupuu Võrus.
Käimlatest tehtud jõulupuu Võrus. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles