Piirilinna tiim võitles mehiselt (1)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Timo Eichfuss.
Timo Eichfuss. Foto: Arvo Meeks

Paf Eesti-Läti korvpalliliigas jäi BC Valga-Valka/Maks & Moorits tasavägises kohtumises võõrsil alla Pärnu Sadama meeskonnale.

Võõrustajad asusid 10 : 4 juhtima, aga Valga-Valka vastas nelja tabava kaugviskega, kirjutas portaal basket.ee. Kuigi külalised avaveerandi kahe punktiga kaotasid, mindi 10 : 2 spurdi toel 30 : 26 ette. Paar minutit Valga-Valka eduseis veel püsis, misjärel tegi Pärnu omakorda 9 : 0 spurdi ja mitme tabava vabavise abil poolaja lõpuhetkedel siirduti pausile seisult 46 : 39.

Lauris Blausi pealtpaneku järel pääses Pärnu kolmanda veerandaja alguses juba 11 punktiga juhtima, aga raskete korvide toel püsis Valga-Valka mängus ning viimane neljandik algas neile samuti seitsmepunktisest kaotusseisust. Rain Raadiku lähiviskest vähendas Valga-Valka 2,5 minuti möödudes vahe kolmele punktile, ent pärnakad hoidsid initsiatiivi. Ivars Rihards Žvigursi viskeblokeeringu järel Vladimir Bulatovici vastu võeti kiirrünnak üles ja Märt Rosenthal tabas kaugviske, millega oli seis 66 : 58.

Marko Stojadinovici kaugviskest kasvatas kodumeeskond 2,5 minutit enne lõppu vahe üheksale punktile. Aga Valga-Valka polnud veel murdunud. 45 sekundit hiljem oli vahe viis punkti, Emils Kruminš tabas olulise kaugviske ja Raadik viigistas korvi alt seisu 71 : 71 peale. Pärnu kasutada jäi viimane rünnak ning kuigi korra juba paistis, et viskele ei jõuta ja järgneb lisaaeg, leidis Siim-Markus Post ikkagi üles Blausi, kes viis omad 73 : 71 juhtima. Valga-Valka kasutada oli veel 0,5 sekundit mänguaega, kuid viset ei suudetud enam teha ning Pärnu sai kirja raske võidu.

Pärnu jäi visketabavuses 43%-ga Valga-Valkale (38%) peale. Emils Kruminš oli Valga-Valka resultatiivseim 14 punktiga. Ricards Daniels Vanags ja Vladimir Bulatovic tõid 11 punkti ning võtsid seitse lauapalli. Dupree McBrayeri nimele jäi samuti 11 punkti. Rain Raadik ja Timo Eichfuss lisasid võrdselt üheksa punkti, ja said kätte veel vastavalt seitse ja kuus lauapalli.

Täna kohtub piirilinna tiim pealinnas Tallinna Kalev/TLÜ meeskonnaga. Vastased asuvad nelja võidu ja üheksa kaotusega turniiritabelis 11. kohal, Valga-Valka meeskond pole 13 mängust veel ühtegi võitnud ja on tabelis viimane. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles