Ränk töö on viinud Valga koolitüdruku Eesti tippu

Kevin Koik
Copy
Sellest suvest on Valga põhikoolis õppiv Carmen Rääk Eesti kuni 16-aastaste neidude rekordi omanik 1500 meetri takistusjooksus.
Sellest suvest on Valga põhikoolis õppiv Carmen Rääk Eesti kuni 16-aastaste neidude rekordi omanik 1500 meetri takistusjooksus. Foto: Arvo Meeks

Kui noor valgalane stardijoonele astus, teadsid konkurendid, et võitlus kirkaima medali pärast läheb raskeks. Viis minutit, kaheksateist sekundit ning kolmkümmend üks sajandikku hiljem saidki kaasvõistlejate hirmud reaalsuseks, sest taas pidid nad tunnistama Carmen Räägu paremust.

15-aastase Räägu selja taha jäämist ei saa kindlasti pidada häbiasjaks, kuna Eesti rekordi väärilist tulemust ei suuda iga sportlane välja joosta. Seda enam, et läbida tuli 1500 meetri pikkune distants, mida raskendasid staadionikattele asetatud takistused. Suvel kuni 16-aastaste neidude Eesti rekordi purustanud jooksja sõnul ei tulnud ajalukku läinud takistusjooksus aga ükski meeter kergelt.

Jooksu eel oli Rääk rekordiajast teadlik ning mõistis, et võimalus tipptulemus enda nimele vormistada on reaalne. «Pealtvaatajad ütlesid, et jooksin väga kergelt. Ise aga tundsin, et see oli väga raske,» meenutas Carmen. Olukorda raskendas veelgi treener Anneli Tauli hõige, mis teatas viimase viiesaja meetri eel, et neiu oli vajalikust tempost veel paari sekundi kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles