Saunamaratoni rajale pääseb vähem tiime (1)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Saunamaraton meelitab Otepääle hulgaliselt lustlikes kostüümides saunasõpru.
Saunamaraton meelitab Otepääle hulgaliselt lustlikes kostüümides saunasõpru. Foto: Maarius Suviste/Lõuna-Eesti Postimees

Veebruar on talvepealinnas Otepääl traditsiooniliselt maratonide kuu: lisaks Tartu maratonile algab 15. veebruaril 2020 järjekorras 11. Euroopa saunamaraton. Pileteid saab osta 6. jaanuarist, neid tuleb müüki 120.

Osavõtjaid saavad sel korral registreeruda Otepää gümnaasiumi spordihoones kell 9–11.30. Sealsamas on ka finiš, mis avatud kella poole kuueni. Spordihoones saab riideid vahetada. Nagu tavaks saanud, pakutakse pärast kuuma suppi.

«Selle aasta uuendusena võib esile tõsta selle, et rajale lastakse vähem võistkondi,» selgitas Otepää valla allasutuse Otepää Kultuurikeskused juhataja Jorma Riivald.

Saunamaratonist osavõtjad saavad ka sellel aastal orienteerumiskiibi, mis tuleb sauna juures registreerida. Kaardirakenduse asemel võetakse aga kasutusele paberkaardid. «Eelmise korra kogemus näitas, et Lõuna-Eesti mäed ja orud peavad osa levist kinni, mistõttu kaardirakendus ei toiminud,» nentis Riivald.

Euroopa saunamaratoni esimene kuni kolmas koht loositakse välja kõigi registreerunud võistkondade seast, välja antakse ka hulga eriauhindu. Nagu eelmistel aastatelgi, valib rahvas taas oma lemmiksauna ning saunaomanikud oma lemmikvõistkonnad.

Võimalikult lühikese ajaga tuleb läbida võimalikult palju etteantud saunakohti. Võistkonnas on neli liiget, vajalik on auto ja autojuhi olemasolu. Paremusjärjestuses osalevad kõik neljaliikmelised võistkonnad, kes läbinud interaktiivsel saunakaardil märgitud kohad ning lõpetavad finišis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles