Fotod ⟩ Jõuluvana keeras bussirooli

Tiit Loim
, reporter
Copy

Valgamaa maakonnaliinil Valga-Lüllemäe-Rebasemõisa-Koobassaare-Vähero-Valga võis täna hommikul näha jõuluimet. Bussi juhtis nimelt jõuluvana isiklikult.

«Mõtlesin, et täna lastel veerandi viimane päev, teen lüllemäelastele natuke üllatust. Muidu ma olen selline karm onu, kes käsib turvavööd peale panna. Mul oli väike šokolaad ka valmis pandud. Aga tuli välja, et lapsed olid valinud õhtuse kooliminekuaja. Aga rahvale ka läks peale. Üllatunud olid meeldivalt,» rääkis jõulumees.

Bussijuht, kodanikunimega Martin Kasepuu, on tegelikult juba staažikas jõulutaat. «Jõuluvana keerab juba pikemat aega bussirooli. Kui näärivanadega kokku arvata, siis aastaid tuleb juba 32 neid asju teha. Algas sellest, kui noorem poeg lasteaias oli. Hea sõber Peep lubas tulla rühma tegema näärivana, aga tuli välja, et tal oli suurem pidu enne kokku lepitud ja siis ütles ära. Ta organiseeris mulle Vanemuise kostüümilaost Ded Morozi kostüümi ja nii ta läks. Bussi roolis pole varem teinud. Mütsi olen pähe pannud. Praegu on ka mantel puudu, panin GoBusi firma vesti selga.»

Korrakaitsjaid Kasepuu sõnul kostüüm ei seganud. «Politsei tuli ülesõidu peal vastu, lehvitas kätt, mul kenasti rihm peal ja rahval ka. Vast ei sega.»

Edasi tõttas jõuluvana bussi pesema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles