LUGU AASTAST 2019 ⟩ Jõulud suurperes – üks sündmus ajab teist taga

Kristina Traks
Copy
Mari Eensaare ja Urmas Vürsti suures peres on tavaline, et muusikat kostab igast toast. Üheskoos esineti ka jõuluvanale.
Mari Eensaare ja Urmas Vürsti suures peres on tavaline, et muusikat kostab igast toast. Üheskoos esineti ka jõuluvanale. Foto: Kristina Traks

Enamik vanemaid teab, et jõuluaeg võib juhtme sassi ajada ka siis, kui peres vaid kaks-kolm last. Proovid, kontserdid, peod, laadad, väljasõidud – kõik kipub kuhjuma jõulueelsesse aega. Aga kui peres on aktiivseid lapsi palju rohkem kui vaid paar?

Kolmanda advendi pärastlõunal Räpina aianduskooli parklasse keerates tunnen end väga pisikesena: nimelt on minu tavaline pereauto parklas konkurentsitult kõige väiksem. Ülejäänud masinad on suured mahtuniversaalid või lausa bussid. Algamas on MTÜ Põlvamaa Lasterikkad jõulupidu.

Peole on tulnud 18 peret, kus neli ja rohkem last. Tegelikult on suuri peresid Põlvamaal muidugi palju rohkem. Ainuüksi lasterikaste perede ühingus on neid juhataja Eve Kallari sõnul lausa 56. «Jõulupidu on meil traditsiooniline ning alati teeme ka loosipakke: iga pere teeb kellelegi kingituse,» selgitab ta kuuse alla kogunevate kingituste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles