Viinamarjad südaööl, armastus ja tants: Võru muusikakooli eksootilised õpetajad räägivad Eestisse tulemisest ja kodumaa jõulutraditsioonidest

Tiit Loim
, reporter
Copy
Võru muusikakoolis töötavad klaveriõpetaja Tommaso Maganzani Itaaliast (vasakult), vaskpillide õpetaja Jose Antonio Page Ramirez Hispaaniast, viiuliõpetajad Lucia Sanchis Alfonso Hispaaniast ja Juan Jose Res­t­­­­­­­repo Duarte Kolumbiast ning kontsertmeister Kenny Jose Salazar Pirela Venezuelast jõudsid Võru Kandles enne sealset kontserti ühisele pildile.
Võru muusikakoolis töötavad klaveriõpetaja Tommaso Maganzani Itaaliast (vasakult), vaskpillide õpetaja Jose Antonio Page Ramirez Hispaaniast, viiuliõpetajad Lucia Sanchis Alfonso Hispaaniast ja Juan Jose Res­t­­­­­­­repo Duarte Kolumbiast ning kontsertmeister Kenny Jose Salazar Pirela Venezuelast jõudsid Võru Kandles enne sealset kontserti ühisele pildile. Foto: Tiit Loim

Võru muusikakoolis töötab ühe väikse asutuse kohta esinduslik hulk välismaalasi. Mis tõi neid Eestisse ning millised on jõulutraditsioonid nende päritolumaal.

Arvestades seda, kui kiire kõigil tänapäeval on, on saavutus juba see, et direktor Piret Rips-Laul suutis kõik intervjueeritavad samaks ajaks kohale organiseerida. Eksootiliste töötajate esindus on muusikakoolis aga tõepoolest korralik. Oma mõtteid jagasid viiuliõpetaja Juan Jose Restrepo Duarte Kolumbiast, viiuliõpetaja Lucia Sanchis Alfonso ja vaskpillide õpetaja Jose Antonio Page Ramirez Hispaaniast, klaveriõpetaja Tommaso Maganzani Itaaliast ja kontsertmeister Kenny Jose Salazar Pirela Venezuelast.

Juan tuli Eestisse 2013. aastal, esialgu õppima muusikaakadeemiasse. Seejärel leidis ta töökoha Tartus Vanemuise orkestris. Veidi hiljem sai Tartus tema kolleegiks Lucia, kes elab Eestis juba 2011. aastast. Mõlemad räägivad täiesti korralikku eesti keelt. Koos leidsid nad tee ka Võru muusikakooli. «Juhuslikult kolleeg küsis, kas tahaksin õpetada Võrus. Siin oli üht õpetajat vaja. Tulime Luciaga koos kaks aastat tagasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles