Kütusemüüjad süüdistavad heitlikes hindades tihedat konkurentsi

BNS
Copy
Tankimine. Foto on illustratiivne.
Tankimine. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Kütusemüüjate sõnul on Eestis viimastel kuudel igapäevaselt kõikuvate hindade taga äärmiselt tihe konkurents ning üleminek talvisele diislikütusele.

Olerexi logistikajuht Priit Põlluste nentis, et hindade kõikumine on tõepoolest muutunud igapäevaseks. "Tõsi, hinnad muutuvad igapäevaselt. Eesti kütuseturul on konkurents tihe ja kõik soovivad pakkuda kliendile parimat hinda," ütles Põlluste.

"Kuna hinnasurve on tugev ja teised kütusemüüjad liiguvad samuti hinnaga kaasa, läheb kütuse hind ühel hetkel alla omahinna ning sellele järgneb hindade korrigeerimine," lisas ta.

Alexela juhatuse esimehe Aivo Adamsoni sõnul on viimastel aastatel osutunud tavapäraseks, et nädala alguses hindu tõstetakse ning nädala edenedes tanklates hinnad langevad. "Tihe konkurents viib nädalavahetuseks hinnad teinekord ka sellisele tasemele, kus klientidele tehtavaid soodustusi arvestades marginaali ei teenitagi," ütles ta.

Adamson toonitas, et esmaspäevast hindade muutmist tuleb tegelikult käsitleda korrigeerimisena. "Pühapäevaga võrreldes hinnad igal juhul tõusevad, kuigi varasema nädala hindadega võrreldes võis toimuda hoopiski hindade langemine. Samuti võib senise turupraktika järgi olla kindel, et nädala edenedes langevad hinnad taas ning saavutavad oma madalaima taseme nädalavahetusel."

Samuti tõi Adamson välja veel ühe faktori, mis on hakanud just viimasel ajal kütusehindu mõjutama. "Viimaste nädalate hindade liikumise osas tuleb arvestada, et tanklad on läinud üle talvisele diislikütusele, mille hind on suvisest diislikütusest kõrgem."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles