Puuduvat lund kompenseeriti ehete ja jõulutuledega

LEPM
Copy
Jõulukaunistused.
Jõulukaunistused. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Võrreldes eelmise aasta talve algusega on hüppeliselt kasvanud ehete, jõulutulede ning suitsuandurite müük. Samas on tuntavalt kukkunud lumetarvikute ja soojapuhurite müük. Sellised andmed tulid välja K-rauta kaupluste detsembrikuu müükide võrdlusest. 

Jõuluehteid ostis detsembrikuus iga viies kauplusekülastaja ja müük tervikuna kasvas eelmise aastaga võrreldes veerandi võrra. Mõnevõrra üllatuslikult kasvas tänavu detsembris 26 protsendi võrra ka potitaimede müük, mida vedas potikuuskede trendikus.

K-rauta kaupluseid opereeriva Kesko Senukai Estonia juhi Donatas Zalobaitise sõnul tehti tänavu suurimad jõuluostud pühade-eelsel nädalavahetusel 21. ja 22. detsembril.

„Meie poodidest osteti kingitusteks peamiselt kodu- ja köögitehnikat, aga pea kahekordset müüki näitasid veel akutööriistad ning jõuluvana kingikotti jõudis kordades rohkem suitsu- ja vinguandureid kui varasematel aastatel, mis näitab, et inimesed hoolivad ja teevad lähedastele üha praktilisemaid kingitusi,“ rääkis Zalobaitis.

Ta lisas, et eestlaste jõuluostudest joonistus välja saunalembus. Zalobaitise sõnutsi ei tehta Lätis ega Leedus ligilähedaseltki nii palju saunaga seotud jõulukinke. 

Kui vaadata tänavuse detsembri müükide miinuspoolt, joonistub selgelt välja soe ja lumeta ilm. Lumekoristustarvikute müük oli mullusest 50 protsenti madalam, samuti osteti oluliselt vähem soojapuhureid ja radiaatoreid, mida kasutatakse lisakütteks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles