LUGU AASTAST 2019 Magnus Kirt: ma ei ole kunagi kartnud seda, mis tuleb (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Eesti ühele edukamale sportlasele Magnus Kirdile sai äsja koduses Tõrvas osaks topelttunnustus. Reedel sai teatavaks, et ta on Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupi aastapreemia laureaat. Päev hiljem kuulutati ta koos abilistega Tõrva valla aastapreemia saajaks.
Eesti ühele edukamale sportlasele Magnus Kirdile sai äsja koduses Tõrvas osaks topelttunnustus. Reedel sai teatavaks, et ta on Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupi aastapreemia laureaat. Päev hiljem kuulutati ta koos abilistega Tõrva valla aastapreemia saajaks. Foto: Arvo Meeks

Tõrvast pärit odaviskajal Magnus Kirdil oli tänavu karjääri edukaim aasta, kuigi seda jääb meenutama ka maailmameistrivõistlustel saadud õlavigastus. Praeguseks on sportlase sõnul trennid juba tavapärastega peaaegu sarnased ja liiges tugev. Mõte, et õlg võib uuesti liigesest välja minna, temas hirmu ei tekita.

Kirdi hooaega on raske iseloomustada mõne muu sõnaga kui «võimas». Ta viis Eesti rekordi 90 meetri ja 61 sentimeetrini, võitis stabiilselt võistlusi ja kokkuvõttes ka teemantliiga ning sai maailmameistrivõistlustel hõbemedali. Paraku tabas teda suurvõistlusel viiendat katset sooritades õlaliigese nihestus ning õlast kujunes nõndanimetatud rahvuslik õlg, mille saatusele kõik vähegi sporditeadlikud inimesed kaasa elasid.

Kuigi käes on pühadeaeg, ei tähenda see, et Kirt võiks rahus diivanil verivorsti ja seapekki süüa. «Siis me ei räägiks edukast aastast ei tagasi- ega edasivaates, kui suuri lõdvakslaskmisi sisse tuleb.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles