Taaratagastajad annetasid rekordisumma

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Lapsed on saanud oma lemmikutele Eesti Laulu peaproovis kaasa elada juba mitmel aastal.
Lapsed on saanud oma lemmikutele Eesti Laulu peaproovis kaasa elada juba mitmel aastal. Foto: Raul Mee/Aitan Lapsi

Eesti inimesed vajutasid tänavu taaraautomaatide annetusnuppu novembri seisuga rohkem kui 121 000 korda, mis lõi juba enne detsembri annetusi üle-eelmise aasta rekordtulemuse.

Üle Eesti 367 taaraautomaadile paigutatud nupu abil on heategevusfond Aitan Lapsi sel aastal kokku kogunud üle 142 000 euro, mis on täielikult mõeldud lastele kultuuriemotsioonide pakkumiseks.

Eelmisel aastal annetasid Eesti inimesed taaratagastustega üle 136 000 euro. Annetused võimaldasid tuhandetel lastel nautida lastelavastusi Eesti teatrites, samuti keskkonnateemalisi rändetendusi lasteaedades. Koostöös Eesti kunstimuuseumiga käisid paljud lapsed kunstinäitustel. Samuti said lapsed käia Saku suurhallis Eesti Laulu finaalkontserdi peaproovil, Eesti jalgpallikoondise mängudel ning mitmel muul kultuuriüritusel.

Heategevusfondi Aitan Lapsi juhatuse liige Eve Männik täpsustas, et taaraautomaadi kaudu annetamine on hoogustunud ka Lõuna-Eestis. Valga-, Võru- ja Põlvamaal on annetuste hulk tõusnud kolme protsendi ringis.

Eriti usinalt on annetusnuppu vajutanud võrumaalased, kes on seda tänavu teinud 1820 korral, maakondlik annetussumma oli novembri lõpu seisuga 1734,30 eurot. Valgamaal oli sel moel 11 kuuga kogutud 1487,40 ja Põlvamaal 1318,10 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles